Αυτές είναι οι τροφές που προκαλούν ηρεμία

Μια υγιεινή διατροφή μπορεί να εξισορροπήσει τον αντίκτυπο του άγχους, να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να μειώσει την πίεσή σας.  Οι άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι μεταξύ μας. έτσι αυτό που μας αρέσει ή μπορούμε να τρώμε διατηρώντας ταυτόχρονα ένα υγιές βάρος διαφέρουν κατά πολύ από άτομο σε άτομο. Υπάρχουν πο όλα αυτά κάποια αδιαμφισβήτητα δδεδομένα που καθιστούν κάποιες τροφές ανεκτίμητες για; τη μείωση του άγχους.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C. όπως το θυμάρι το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το ακτινίδιο, βοηθούν να επιστρέφουν στα φυσιολογικά επίπεδα η αρτηριακά πίεση και η κορτιζόλη (η οποίο ελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της αντίδρασης πάλης ά φυγής).

Αν το σώμα σας αισθάνεται πιο ήρεμο θα ακολουθήσει και το μυαλό σας.

Το μαγνήσιο, που βρίσκεται σε αποξηραμένα βερίκοκα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, είναι απαραίτητο για έναν υγιή οργανισμό. Βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης, στον καλό ύπνο, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, εμποδίζει την οστεοπόρωση, ενισχύει τον μεταβολισμό και απαλύνει τους μυϊκούς πόνους και τους σπασμούς Τα συμπτώματα της έλλειψης μαγνησίου περιλαμβάνουν , ημικρανίες, συσπάσεις και μυϊκές κράμπες. Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας καφέ, τροφών πλούσιων σε ζάχαρη και επεξεργασμένων έτοιμων γευμάτων μπορεί να μειώσει τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό σας.

Το πλιγούρι και οι μπανάνες περιέχουν σεροτονίνη, την ορμόνη της ευεξίας και της ηρεμίας.

Ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος περιέχουν ω-5 λιπαρά οξέα τα οποία μπορούν να εμποδίσουν την έχκριοη των ορμονών του άγχους, όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη. Προστατεύουν επίσης από την κατάθλιψη και το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο.

Οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι βιταμίνες. Τα αμύγδαλα περιέχουν βιιαμίνη Β και Ε, οι οποίες βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και αποτελούν εξαιρετική πηγή καλών λιπαρών.

Τα αβοκάντο και οι μπανάνες περιέχουν ποτάσιο, το οποίο μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα