Κουρουμπλής: Με εισοδηματικά κριτήρια η συμμετοχή στα φάρμακα

Με εισοδηματικά κριτήρια θα υπολογίζεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων, δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1, ενώ αποκάλυψε συμβάσεις προηγούμενων ηγεσιών του υπουργείου με γερμανικές εταιρείες σε βάρος του Δημοσίου

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, πρόκειται για συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ, για τεχνική βοήθεια στον τομέα της Υγείας, η οποία τεχνική βοήθεια δεν έχει ποτέ παρασχεθεί. Ο Υπουργός έκανε λόγο για καταβολή ποσού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, από το οποίο έχει παραδοθεί λιγότερο από 10%, ενώ αναφέρθηκε σε έκθεση που έχει πληρωθεί με 700.000 ευρώ.

5ευρω: «τελειωμένη υπόθεση»

"Τελειωμένη υπόθεση" χαρακτήρισε ο υπουργός το εισιτήριο των 5 ευρω στα νοσοκομεία και τόνισε ότι η ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των ημερών. Σχετικά με το μέτρο του ενός ευρώ ανά συνταγή, δεσμεύτηκε ότι θα αποσυρθεί το επόμενο εξάμηνο.

Προσλήψεις και συμμετοχή στο φάρμακο

Ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν προσλήψεις 1000 γιατρών και 80 ακτινολόγων στα νοσοκομεία της χώρας, μέχρι τον Απρίλιο. Αναφορικά με τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα, είπε ότι θα γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια, χωρίς να αναφέρει άλλες λεπτομέρειες.

Διέψευσε τέλος, δημοσίευμα σχετικα με περικοπή στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ποια είναι η καθιερωμένη διαδικασία, η οποία προβλέπει ότι όταν έχουν διαθέσιμα τα νοσοκομεία τα χρησιμοποιούν για τον επόμενα μήνα, ενώ αυτά που έχουν έλλειμμα καλύπτεται. Ανέφερε, επίσης, ότι η παραπάνω ενέργεια αφορούσε στα διαθέσιμα του Ιανουαρίου για το Φεβρουάριο και όχι του Φεβρουαρίου για το Μάρτιο.

 

sofokleousin

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα