Τα 7 θανάσιμα λάθη που δεν σας αφήνουν να χάσετε βάρος

Τι φταίει αλήθεια και ενώ νομίζουμε πως τα κάνουμε όλα σωστά δεν χάνουμε βάρος; Πολλές φορές έχει παρατηρηθεί ότι στην προσπάθεια να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά όχι μόνο δεν τα χάνουμε αλλά βλέπουμε και την ζυγαριά αντί να κατεβαίνει να ανεβαίνει. Διαιτολόγοι και σύμβουλοι διατροφής αναφέρουν πώς συχνά όσοι προσπαθούν να χάσουν κιλά κάνουν επτά λάθη με αποτέλεσμα κάθε απόπειρα να αποτυγχάνει.

Τα «7» θανάσιμα λάθη μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια

1. Η συχνή κατάναλωση αλκοόλ

Το να πιεις ένα ποτό δεν είναι τόσο κακό. Αυτό όμως που συμβαίνει είναι πως το ένα ποτό φέρνει το άλλο με αποτέλεσμα ο οργανισμός να λαμβάνει πολλές θερμίδες.

2. Η κατανάλωση διαιτητικών τροφών

Μετά από χρόνια ερευνών οι επιστήμονες κατέληξαν πως οι λεγόμενες light τροφές μπορεί να έχουν λιγότερες θερμίδες αλλά συνήθως όσοι τις καταναλώνουν τρώνε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από τις συνιστώμενες με το πρόσχημα ότι είναι διαιτητικές.

3. Υπερκατανάλωση υγιεινών τροφών

Το να τρώει κάποιος μεγάλες ποσότητες από υγιεινές τροφές δεν σημαίνει πως θα χάσει και βάρος. Ακόμα και η βρώμη, τα όσπρια ή τα προϊόντα ολικής άλεσης έχουν πολλές θερμίδες αν καταναλώνονται χωρίς μέτρο.

4. Απώλεια γευμάτων

Οι σύμβουλοι διατροφής συστήνουν για ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής 5- 6 γεύματα την ημέρα. Το πιο σημαντικό λάθος που κάνουμε είναι όταν παραλείπουμε κάποιο από αυτά γιατί μπλοκάρει ο μεταβολισμός.

5. Μέτρημα θερμίδων

Το να μετράς θερμίδες είναι συχνά ανούσιο πολλές φορές γιατί σημασία έχει από πού προέρχονται οι θερμίδες που λαμβάνουμε. Είναι διαφορετικό να πάρεις 1000 θερμίδες από τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες από ότι να τις πάρεις από τροφές πλούσιες σε λιπαρά και ζάχαρη.

6. Αποφυγή λιπαρών

Τα λιπαρά είναι πολύ χρήσιμα για την λειτουργία του οργανισμού. Οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο και το ελαιόλαδο για παράδειγμα είναι άριστες πηγές λιπαρών. Είναι λάθος να αποκλείουμε από τη διατροφή μας τέτοιου είδους τροφές.

7. Οι συναισθηματικές διακυμάνσεις οδηγούν στο φαγητό

Το άγχος, η στεναχώρια ακόμα και η μεγάλη χαρά οδηγούν πολλούς ανθρώπους κατευθείαν στο... ψυγείο. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι όταν κάποιος δεν έχει καλή ψυχολογία βρίσκει παρηγοριά στο φαγητό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα