Γιορτές και φαγητό: Τι πρέπει να προσέχετε στα εστιατόρια

Αυτές τις γιορτινές ημέρες θα γευματίστε ή θα δειπνήστε σε κάποιο από τα αγαπημένα σας εστιατόρια. Ωστόσο καθώς οι επιλογές στο menu θα είναι περισσότερο ελκυστικές και θα συνοδεύονται από διάφορα ποτά ή αναψυκτικά και πολλή συζήτηση, θα είστε επιρρεπείς στην υπερκατανάλωση φαγητού και ποτού. Εμείς σας συνιστούμε προσοχή, ώστε το φαγητό να μην επιβαρύνει την υγεία σας αλλά και να μη σας φορτώσει με θερμίδες. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές

Η νοστιμιά της σάλτσας
Οι σάλτσες δύσκολα αποφεύγονται. Στα ευρωπαϊκού τύπου εστιατόρια, ο σεφ συνήθως βάζει τη σάλτσα δίπλα από το φαγητό σας, έτσι ώστε να έχετε τον έλεγχο του πόσο σάλτσα θέλετε να βάλετε. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα αμερικανικά εστιατόρια, όπου τα πιάτα τους τείνουν να έχουν τη σάλτσα πάνω στο φαγητό και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες. Όταν λοιπόν παραγγέλνετε φαγητό, σκεφτείτε ότι μπορείτε να ζητήσετε τη σάλτσα να συνοδεύει το πιάτο σας, ώστε να μη χάσετε κάτι από τη γεύση του, αλλά παράλληλα να μειώσετε τις θερμίδες του πιάτου σας.

Η γεύση βρίσκεται στα «κρυμμένα» συστατικά
Οι σεφ μαγειρεύουν με διάφορα συστατικά που δεν φαίνονται, όπως είναι το πολύ αλάτι, η ζάχαρη και το λίπος. Αν είστε χορτοφάγος, θα πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσετε τον σερβιτόρο!

Φαγητό με πολύ αλάτι
Για να μειώσετε το αλάτι στα γεύματα που κάνετε σε εστιατόρια, ζητήστε από τον σερβιτόρο να έχετε το αλάτι στο τραπέζι, ώστε να αλατίσετε μόνοι σας το φαγητό. Μπορεί να τους φανείτε παράξενος, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι σεφ με το αλάτι δεν έχουν ιδιαίτερο μέτρο!

Προσοχή στις υπερβολικά μεγάλες μερίδες
Σε πολλά εστιατόρια πολλές φορές οι μερίδες είναι οι διπλάσιες από το κανονικό. Υπάρχουν πολλές τεχνικές για το πώς να χειριστείτε τις μεγάλες μερίδες. Για παράδειγμα, μοιραστείτε τα ορεκτικά με τους υπόλοιπους στο τραπέζι, ώστε να φάει ο καθένας μια λογική ποσότητα. Στη συνέχεια, παραγγείλετε το κυρίως πιάτο και ζητήστε να το συνοδέψετε με λαχανικά στον ατμό. Τέλος, μπορείτε να ελέγξετε το μενού του εστιατορίου online, έτσι ώστε να έχετε μια ιδέα για το τι θα θέλατε να παραγγείλετε χωρίς να παρασυρθείτε την ώρα της παραγγελίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα