Υγιεινές τροφές που μπορούν να σου προσθέσουν βάρος!

Είναι γεγονός πως ότι είναι πάρα πολύ νόστιμο δεν είναι υγιεινό. Και παρόλο που ξέρουμε ότι αυτές οι τροφές δεν μας κάνουν καλό, το να τις τρώμε που και που δε θα οδηγήσει και στο τέλος του κόσμου.

Υπάρχουν, όμως, και οι "υγιεινές" τροφές που πιστεύουμε ότι είναι υγιεινές αλλά στην πραγματικότητα μας παχαίνουν.

Σταρένιο ψωμί και πολύσπορο

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως τρώνε πολύ υγιεινά όταν καταναλώνουν σταρένιο ψωμί στα σάντουίτς τους. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως αυτού του είδους τα ψωμιά δεν είναι καλύτερα από το κλασικό, λευκό ψωμί διότι είναι φτιαγμένα από επεξεργασμένα δημητριακά πράγμα που σημαίνει πως όταν τα τρως δεν παίρνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που θα έπρεπε να παίρνεις. Ένας καλός τρόπος για να επιλέγεις το σωστό ψωμί είναι να βλέπεις στις ετικέτες αν το αλεύρι που χρησιμοποιείται για να φτιαχτεί είναι επεξεργασμένο ή όχι.

Μάφινς

Μπορεί να νομίζεις πως ένα μάφιν δε θα σου κάνει κακό αλλά ακόμα και οι πιο "υγιεινές" μορφές του μπορεί να έχουν μέχρι και 350 θερμίδες. Πέρα από αυτό τα περισσότερα είναι φτιαγμένα από επεξεργασμένα δημητριακά και νάτριο. Τα σπιτικά μάφιν είναι μία διαφορετική ιστοριά καθώς μπορείς να ελέγξεις το μέγεθός τους αλλά και τα συστατικά τους.

Σαλάτες έτοιμες του εμπορίου

Το έχεις ξανακούσει: Επειδή κάτι ονομάζεται "σαλάτα" δε σημαίνει πως είναι και υγιεινό. Στην πραγματικότητα μερικές σαλάτες έχουν περισσότερες θερμίδες από ένα Big Mac. Σαλάτες που περιέχουν κρέας, τυρί, μπέικον, κρουτόν και περίεργα ντρέσινγκ είναι αρκετά ανθυγιεινές. Αν θέλεις, οπωσδήποτε, να φας σαλάτα του Καίσαρα ζήτα να σου βάλουν ξεχωριστά το ντιπ προκειμένου να βουτάς το πηρούνι σου πριν από κάθε μπουκιά. Με αυτόν τον τρόπο η σαλάτα σου είναι πολύ πιο υγιεινή και λιγότερο παχυντική.

Ρολάκια σούσι (κάποια, όχι όλα)

Παρόλο που τα περισσότερα ρολάκια σούσι είναι ένα πολύ καλό γεύμα -δεν υπάρχει τίποτα λάθος σχετικά με το φρέσκο ψάρι και το λευκό ρύζι- υπάρχουν μερικά είδη που είναι γεμάτα λιπαρά και θερμίδες. Όσο νόστιμα κι αν είναι, τα κλασικά spicy ρολάκια είναι φτιαγμένα με μαγιονέζα ενώ υπάρχουν και άλλα που είναι φτιαγμένα με καπνιστό σολωμό και τυρί σε μορφή κρέμας. Ποια είναι η λύση; Την επόμενη φορά που θα βγεις να φας σούσι διάλεξε ρολάκια που περιέχουν ψάρι και λαχανικά όπως είναι το αγγούρι, τα καρότα, το ραπανάκι και το κρεμμύδι.

Τροφές χωρίς γλουτένη

Αν νομίζεις ότι οι τροφές που δεν περιέχουν γλουτένη είναι υγιεινές, κάνεις λάθος. Αυτό που συμβαίνει με αυτές είναι ότι απλά δεν περιέχουν γλουτένη πράγμα που σημαίνει πως περιέχουν άλλα συστατικά τα οποία είναι παχυντικά. Για παράδειγμα, το ψωμί χωρίς γλουτένη μπορεί να περιέχει περισσότερα αυγά και λάδι από κανόλα πράγμα που σημαίνει πως θα έχει περισσότερες θερμίδες και λιπαρά.

Περίεργα είδη καφέ

Μπορεί ο απλός σκέτος καφές να είναι ακίνδυνος και να έχει σχεδόν μηδενικές θερμίδες, τις περισσότερες φορές, όμως, δυσκολεύεσαι να τον πίνεις χωρίς έξτρα προσθήκες. Και παρόλο που λίγο γαλατάκι δεν κάνει κακό, δεν είναι καθόλου υγιεινό να πίνεις φραπουτσίνο και όλα τα είδη που του μοιάζουν καθώς είναι γεμάτα λιπαρά και σαντιγύ. Σκέψου ότι υπάρχουν "καφέδες" που έχουν πάνω από 400 θερμίδες.

Πηγή: faysbook.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα