Έμπολα: Τι αλλάζει στα νοσοκομεία

Καλύτερη προετοιμασία για την υποδοχή τυχόν περιστατικών του θανατηφόρου ιού Έμπολα επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μη ικανοποιητικό θεωρήθηκε τελικώς το μοναδικό κέντρο υποδοχής περιστατικών Έμπολα που βρίσκεται στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ καθώς οι υποδομές φαίνεται πως δεν επαρκούν στην περίπτωση που υπάρξουν πολλά περιστατικά του ιού.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας άρχισε να προετοιμάζει κι άλλο κέντρο στο νοσοκομείο Σωτηρία ώστε να φτιαχτεί μία υποδομή από την αρχή.
Άλλωστε στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ υπάρχει ένας χώρος ο οποίος όμως διαθέτει μόλις λίγα κρεβάτια και αυτά χωρίς ιδιαίτερες προδιαγραφές.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να ετοιμασθούν και κάποια τμήματα επειγόντων περιστατικών καθώς η τελευταία εμπειρία με ύποπτο περιστατικό στην Πάτρα κατέδειξε τα κενά που υπάρχουν στην προετοιμασία.
Πάντως τις επόμενες ημέρες και το προσωπικό των νοσοκομείων θα ενημερωθεί με θεωρητικά μαθήματα βέβαια για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζει ένα ύποπτο περιστατικό.
Και το ερώτημα είναι τι θα γίνει στην περίπτωση που υπάρξουν ταυτόχρονα πολλά ύποπτα περιστατικά.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως λένε πληροφορίες κάνει το…σταυρό της μην τυχόν και μεταλλαχτεί ο ιός και η μετάδοσή του είναι ταχύτατη καθώς παραμένει αμφίβολο εάν τότε η χώρα μας θα μπορέσει να ανταποκριθεί.

πηγή: Iatropedia.gr
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα