Εμμηνόπαυση: 8 διατροφικές συνήθειες που θα σας ανακουφίσουν!

Από την αύξηση του σωματικού βάρους ως τις εξάψεις και τις νυχτερινές εφιδρώσεις, η εμμηνόπαυση μπορεί να κάνει δύσκολη τη ζωή για πολλές γυναίκες.

Ωστόσο, υπάρχει μια λύση για να ελέγξετε και να μειώσετε αυτά τα συνηθισμένα συμπτώματα με την επιλογή ορισμένων τροφίμων και τη μείωση κάποιων άλλων.

Δείτε παρακάτω οκτώ διατροφικές επιλογές που μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα:

1. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα: Η καλή ποιότητα διατροφής είναι το πιο σημαντικό. Τα επεξεργασμένα συσκευασμένα τρόφιμα και τύπου fast foods συνήθως περιέχουν υψηλά επίπεδα νατρίου, ζάχαρη και  λίπος, τα οποία μπορούν  να συμβάλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους, ενώ η ζάχαρη ευθύνεται επίσης και για τις εναλλαγές της διάθεσης.

2. Η μεσογειακή διατροφή είναι το κλειδί: Μελέτες  διαπιστώνουν ότι οι γυναίκες που η διατροφή τους είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, βιώνουν λιγότερα συμπτώματα εμμηνόπαυσης. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι στις  γυναίκες που ακολουθούσαν  μεσογειακή διατροφή οι εξάψεις και οι νυχτερινές εφιδρώσεις μειώθηκαν στο  20%. Η υψηλή περιεκτικότητα σε  ελαιόλαδο, τα μη επεξεργασμένα δημητριακά και τα σιτηρά, τα όσπρια, τα φρούτα και  λαχανικά, είναι ιδανική επιλογή.

3. Επιλέξτε υγιεινά λιπαρά: Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα τρόφιμα, όπως ο λιναρόσπορος μπορεί να βοηθήσουν το δέρμα και τα μαλλιά και να διευκολύνουν την κολπική ξηρότητα. Πολλές μελέτες συνδέουν τα ω-3 λιπαρά οξέα με αύξηση της διάθεσης και μείωση της κατάθλιψης.

4. Περισσότερα φρούτα και  λαχανικά: Τα  φρούτα και τα λαχανικά θα πρέπει να αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της διατροφής σας. Αν ο χρόνος σας για να επιλέγετε φρέσκα βιολογικά φρούτα και λαχανικά είναι περιορισμένος,  το K-BioGreen είναι μια πλήρης, ιδανικά ισορροπημένη θρεπτική βιολογική λύση για να καλύψετε τις καθημερινές σας ανάγκες. Αποτελείται από 58 επιλεγμένες βιολογικές τροφές,  όπως ξηρούς καρπούς, σπόρους, λαχανικά, φύκια, bifido-βακτήρια και ένζυμα τροφίμων για τον καθαρισμό, την αποτοξίνωση, την ανανέωση και την αποκατάσταση των λειτουργιών του σώματος. Μία μεζούρα σε ένα φυσικό χυμό επιλογής σας αποτελεί ένα πλήρες θρεπτικό πρωινό δίνοντας στον οργανισμό σας την ενέργεια και ενυδάτωση που χρειάζεται για ένα δυνατό ξεκίνημα. Για επιπλέον απώλεια βάρους μπορείτε να αντικαταστήσετε 1 εώς 3 γεύματα την ημέρα με 3 μεζούρες K-Biogreen στο κάθε ρόφημα.

5. Η έλλειψη πρωτεΐνης στη διατροφή σας μπορεί να δημιουργήσει πείνα: Οι πρωτεΐνες κρατούν την πείνα υπό έλεγχο και σας βοηθούν να αισθάνεστε πλήρης σε κάθε γεύμα.  Συνηθίζουμε να συνδέουμε τις πρωτεΐνες με ζωικά προϊόντα, αλλά είναι καλό να έχουμε εν γνώσει ότι υπάρχουν υψηλότερης πρωτεϊνικής αξίας φυτικές τροφές που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση, την ενέργεια και την άμυνα του οργανισμού, χωρίς να είναι απαραίτητο να φορτωνόμαστε με ζωικές τοξίνες. Μία από τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης είναι η σπιρουλίνα (8 βασικά αμινοξέα και 10 δευτερεύοντα αμινοξέα).

6. Αποφύγετε το αλκοόλ: Το  αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σωματικού βάρους, καθώς και εξάψεις. Από  την ηλικία των 40, το συκώτι σας επιβραδύνει και δεν μπορεί να επεξεργαστεί το αλκοόλ.  Το αλκοόλ επιβραδύνει το μεταβολισμό περισσότερο από το 70%, στερεί  τον ύπνο και αυξάνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες. Η κορτιζόλη εκτός του ότι στερεί τον ύπνο, συμβάλλει στις εξάψεις και τη νυχτερινή εφίδρωση. Λαμβάνοντας ισοτροπίνη θα εξισορροπήσετε τις ορμόνες σας και θα μειώσετε τα δυσάρεστα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Επιπλέον, η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε τις διατροφικές καλές προθέσεις σας. Καταναλώνοντας αλκοόλ είναι ένα έναυσμα για να τσιμπολογήσετε κράκερ και σνακ με πολύ αλάτι (Η κατανάλωση υγρών προβιοτικών μπορεί να σας απαλλάξει από το ακατάπαυστο τσιμπολόγημα).

7. Σοκολάτα και διατροφή: Το ότι θα κόψετε το αλκοόλ δε σημαίνει ότι θα κόψετε και όλες τις λιχουδιές. Ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας αποτελεί μια νόστιμη και υγιεινή λύση που θα τονώσει τη διάθεσή σας. Αλλά προσοχή: υπάρχουν και πιο υγιεινές επιλογές για να φτιάξετε τη διάθεσή σας. Προτιμήστε το φυσικό οργανικό χυμό Goji που θα απογειώσει τη διάθεσή σας προσφέροντάς σας ταυτόχρονα τις πλούσιες αντιγηραντικές του ιδιότητες σε δέρμα, μαλλιά, νύχια και σωματικό βάρος.

8. Καλή υγεία του πεπτικού με προβιοτικά: Αιτία της νευρικότητας, της δυσθυμίας και των έντονων μεταβολών στη διάθεσή μας, είναι και η υπερβολική συγκέντρωση παθογόνων μικροβίων στην εντερική μας χλωρίδα. Όσο υγιεινές επιλογές κι αν κάνουμε στη διατροφή μας, τα παθογόνα μικρόβια εισέρχονται μαζικά μέσα στο σώμα μας μέσω της αναπνοής και του νερού που πίνουμε και εκπέμπουν τοξικές ουσίες που προκαλούν όλα τα παραπάνω δυσάρεστα συμπτώματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα