Η Χ.Α. συμμετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές του ιατρικού συλλόγου

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον ιατρικό κόσμο η συμμετοχή της παράταξης «Ιατροί του Ελληνισμού" που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που θα γίνουν τον Οκτώβριο.

Τέσσερις συνδυασμοί ζήτησαν να μην επικυρωθεί το ψηφοδέλτιο, τονίζοντας ότι "παραβιάζει βασικές αρχές της ιατρικής δεοντολογίας, όπως την χωρίς καμία διάκριση παροχή ιατρικής φροντίδας ανεξάρτητα φυλής, χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικών προτιμήσεων κ.λπ.», όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Η κατάθεση της αίτησης για μη επικύρωση της συμμετοχής των γιατρών της Χρυσής Αυγής στις εκλογές προκάλεσε έντονη και πολύωρη συνεδρίαση στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών με δεκάδες γιατρούς να αντιδρούν στη συμμετοχή του συνδυασμού στις εκλογές.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που επικύρωσε το ψηφοδέλτιο τονίζει σε ανακοίνωσή του:

«Η Δημοκρατία δεν φοβάται τους εκπροσώπους του μίσους και του ρατσισμού".

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Η σημερινή Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών δεν συμμερίζεται τις ακραίες απόψεις που εκφράζουν ορισμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις από την πλευρά της μειοψηφίας, οι οποίες δραστηριοποιούνται σήμερα στον ΙΣΑ και ζητούν, με αφορμή τις εκλογές του Συλλόγου μας, να αποκλειστεί η συμμετοχή πρωτοεμφανιζόμενης παράταξης στις εκλογές αυτές.

Διαφωνούμε με τη λογική του αποκλεισμού παρατάξεων από τις εκλογές, σε όποιο χώρο κι αν ανήκουν, για πολλούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος, είναι γιατί πιθανός αποκλεισμός από τις εκλογές θα στείλει λανθασμένα το μήνυμα ότι φοβόμαστε την συγκεκριμένη παράταξη. Ο αποκλεισμός τους θα τους δώσει το δικαίωμα να ισχυριστούν ότι φοβόμαστε και έμμεσα παραδεχόμαστε πως έχουν μεγάλη επιρροή στο ιατρικό σώμα, την οποία θέλουμε να εμποδίσουμε να αποτυπωθεί στις εκλογές του Συλλόγου μας. Θέλουμε να τους δώσουμε το δικαίωμα να ισχυριστούν κάτι που δεν ισχύει?

Ο δεύτερος λόγος είναι πως όλοι γνωρίζουμε ότι η νεοεμφανιζόμενη αυτή παράταξη δεν έχει καμία δυναμική και καμία απήχηση ανάμεσα στους ιατρούς συναδέλφους μας. Δεν έχει καν τη δυνατότητα να εμφανίσει μεγάλο αριθμό υποψηφίων στο ψηφοδέλτιό της, όπως αποδείχθηκε από την κατάθεση των ονομάτων που παρουσίασαν. Μόλις έξι υποψήφιοι συμμετέχουν σε αυτή την ακραία παράταξη, όταν στις υπόλοιπες συμμετέχουν δεκάδες. Ποιος θα ωφεληθεί λοιπόν αν αυτή η μικρή δυναμική εκφραστεί στην κάλπη? Οι παρατάξεις που σέβονται τη Δημοκρατία ή η συγκεκριμένη παράταξη του μίσους και του ρατσισμού, που θα μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει αν δεν την αφήσουμε να συμμετάσχει στις εκλογές μας? Ποιος ωφελείται τελικά από τον όλο θόρυβο? Μήπως με την τακτική αυτή που ακολουθούν όσοι επιθυμούν τον αποκλεισμό τους, τους χαρίζουν μεγαλύτερη αξία και δυναμική από αυτή που πραγματικά έχουν?

Ο τρίτος λόγος είναι ξεκάθαρα νομικός. Αν τους αποκλείαμε από τις εκλογές του Ι.Σ.Α., ήταν πολύ πιθανόν να προσπαθούσαν με ενστάσεις να ακυρώσουν τις εκλογές. Πιθανή ακύρωση των εκλογών ουσιαστικά θα σήμαινε ότι ο Σύλλογος μας θα ήταν για περισσότερο από έξι μήνες χωρίς εκλεγμένη Διοίκηση. Θα ρισκάρουμε να μείνει ο Ι.Σ.Α. ακέφαλος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια τόσο κρίσιμη για τον ιατρικό κλάδο και τη Δημόσια Υγεία περίοδο, επειδή κάποιοι φοβούνται αδικαιολόγητα τους εκπροσώπους του ρατσισμού?

Ο τέταρτος λόγος είναι γιατί πιστεύουμε ότι η λογική του αποκλεισμού από τις εκλογές είναι φασιστική επιλογή. Δεν θα πολεμήσουμε τους εκφραστές των άκρων, με φασιστικές πρακτικές. Δεν θα τους νομιμοποιήσουμε χρησιμοποιώντας τα δικά τους μέσα. Θα τους πολεμήσουμε με όπλα τις δημοκρατικές μας αρχές και αντιλήψεις. Θα τους «ταράξουμε στη Δημοκρατία» και θα επιδιώξουμε μέσα από την κάλπη να αναδείξουμε ότι ο ιατρικός κόσμος τους γυρνά την πλάτη.

Τέλος, δεν επιθυμούμε τον αποκλεισμό τους από τις εκλογές γιατί πρώτα και κύρια από όλα έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των ιατρών συναδέλφων μας. Γιατί γνωρίζουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας διαθέτει την ωριμότητα και θα καταψηφίσει αυτούς που υιοθετούν απόψεις που παραβιάζουν τις βασικές αρχές της ιατρικής δεοντολογίας, όπως την χωρίς καμία διάκριση παροχή ιατρικής φροντίδας ανεξάρτητα φυλής, χρώματος, θρησκείας, κλπ.

Καλούμε λοιπόν όλες τις δημοκρατικές παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να δείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Να σταματήσουν με τη στάση τους να δίνουν μεγαλύτερη αξία από όση αξίζει, στους εκπροσώπους μιας ιδεολογίας που δεν έχει καμία σχέση με το ιατρικό λειτούργημα.

Ας αποδείξουμε όλοι μαζί με την συμπεριφορά μας ότι η Δημοκρατία δεν φοβάται τους εκπροσώπους του μίσους και του ρατσισμού.

Η σημερινή Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έχει εμπιστοσύνη στην κρίση των ιατρών- μελών του και στον τρόπο που αυτή θα αποτυπωθεί στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα