Η θαυματουργή ένεση που σβήνει την κυτταρίτιδα!

Ξεχάστε τις κρέμες και τα ινστιτούτα αισθητικής. Στο άμεσο μέλλον η μάχη με την κυτταρίτιδα θα κερδίζεται μόνο με μία ένεση.

Φάρμακο που υπόσχεται να βοηθήσει στην εξάλειψη του γυναικείου εφιάλτη που ακούει στο όνομα «όψη φλοιού πορτοκαλιού» βρίσκεται ήδη σε πειραματικό στάδιο στις ΗΠΑ από την εταιρία Auxillium Pharmaceuticals.

Τα αποτελέσματα των πρώτων κλινικών δοκιμών έδειξαν ήδη ότι η όψη της επιδερμίδας στους μηρούς και τους γλουτούς των γυναικών που συμμετείχαν σε αυτές είχε σημαντική βελτίωση.

Η νέα αυτή προσπάθεια μπορεί να αποτελέσει αχτίδα ελπίδας για όσες έχουν δεχτεί πλήγμα στην αυτοπεποίθησή τους εξαιτίας αυτής της φλεγμονής, που δεν είναι μεν σοβαρή, ωστόσο προκαλεί ένα είδος δυσμορφίας στην επιδερμίδα. Στην έρευνα συμμετείχαν 150 γυναίκες ηλικίας 18 έως 45 ετών, σε καθεμία εκ των οποίων χορηγήθηκαν τρεις κύκλοι θεραπείας placebo ή του φαρμάκου Xiaflex. Οι θεραπείες γίνονταν με απόσταση 21 ημερών η μια από την άλλη και περιλάμβαναν ως και 12 ενέσεις στις προβληματικές περιοχές των μηρών και των γλουτών.

Μετά την ολοκλήρωση των τριών κύκλων, το 68% των γυναικών στις οποίες χορηγήθηκε μέτρια έως υψηλή δοσολογία φαρμάκου δήλωσε «ικανοποιημένο» έως «πολύ ικανοποιημένο» από τη θεραπεία. Την ίδια στιγμή το ποσοστό στο γκρουπ των γυναικών που είχε ακολουθήσει θεραπεία με placebo δεν ξεπέρασε το 34%.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας ανυπομονούν τώρα να ξεκινήσουν τη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών, που έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο τρίμηνο του ερχόμενου χρόνου. Το Xiaflex παρασκευάζεται από βιολογικές πηγές, που έχουν πάρει ήδη την έγκριση του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων, ενώ έχει εγκριθεί για τη θεραπεία ανδρών που πάσχουν από τη νόσο του Peyronie.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα