Έγκυος το καλοκαίρι: Απλοί τρόποι να το ζήσετε πιο άνετα

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, αλλά ταυτόχρονα ανεβαίνουν και οι δείκτες στη ζυγαριά σας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για πολλές γυναίκες η εγκυμοσύνη στην καρδιά του καλοκαιριού είναι ένα… μαρτύριο. Διαβάστε κάποιες συμβουλές για το πώς μπορείτε να καλυτερεύσετε την κατάστασή σας:

• ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν ότι μειώνοντας το αλάτι ταυτόχρονα μειώνουν και τις πιθανότητες για πρήξιμο. Μην το αφαιρέσετε τελείως από τη διατροφή σας, καθώς είναι ένα απαραίτητο συστατικό για την υγεία του εμβρύου.

• ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ

Τα δάχτυλα είναι ένα από τα πρώτα σημεία του σώματος, που πρήζονται και η ζέστη σας επιβαρύνει ακόμα περισσότερο. Μόλις αισθανθείτε, λοιπόν, ότι πρήζεστε, βγάλτε τη βέρα και όποιο άλλο δαχτυλίδι φοράτε, γιατί αλλιώς είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να το κόψετε.

• ΚΟΛΥΜΠΗΣΤΕ

Μία… βουτιά στην πισίνα ή τη θάλασσα όχι μόνο θα σας δροσίσει, αλλά θα σας κάνει να νιώσετε και πιο ανάλαφρη.

• ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ

Τοποθετώντας μία δροσερή κομπρέσα στο μέτωπό σας, θα σας βοηθήσετε να νιώσετε λίγη δροσιά και θα μειώσει την εφίδρωση.

• ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Εάν έχετε βαρεθεί να μένετε μέσα στο σπίτι, όπου έχετε συνέχεια ανοικτό το κλιματιστικό, μία πολύ καλή ιδέα είναι να πάτε σ’έναν κλειστό αλλά κλιματιζόμενο κινηματογράφο ή σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, όπου επίσης είναι ελεγχόμενη η θερμοκρασία.

• ΥΓΡΑ

Καλό είναι να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα, αλλά μπορείτε επίσης να προσθέσετε στη διατροφή σας χυμούς, γάλα, ίσως και ισοτονικά ποτά, προκειμένου να αναπληρώσετε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, που αποβάλλει ο οργανισμός με την εφίδρωση.

• ΔΙΑΠΝΕΟΝΤΑ ΡΟΥΧΑ

Κρατήστε την γκαρνταρόμπα σας ανοικτόχρωμη, «ελαφριά» και φυσικά με διαπνέοντα υλικά, όπως το λινό και το βαμβάκι.

• ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Χρησιμοποιείστε αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας. Δεν είναι μόνο για τα μωρά. Ο ήλιος είναι ιδιαίτερα βλαβερός και για τις εγκυμονούσες. Χαρείτε τη θάλασσα, αλλά μην βάζετε σκοπό το μαύρισμα γι’αυτό το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα