Αγνοια για την χρήση αντηλιακών! Τα λάθη που κάνουν οι γονείς

Οι περισσότεροι αγοράζουν πολλά αντηλιακά προϊόντα για το σώμα και το πρόσωπο, φαίνεται όμως ότι λίγοι είναι εκείνοι που ξέρουν πώς να τα χρησιμοποιούν σωστά. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, η οποία μάλιστα έδειξε ότι σχεδόν το 50% των γονιών που συμμετείχαν σε αυτήν δεν πιστεύει ότι ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει κάποια μόνιμη βλάβη!

Οπως εξηγούν οι ερευνητές, σχεδόν οι μισοί κρατούν τα αντηλιακά που περισσεύουν, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν την επόμενη χρονιά, χωρίς ίσως να γνωρίζουν ότι η αποτελεσματικότητα των περισσότερων προϊόντων έπειτα από τόσο καιρό είναι μειωμένη. Επίσης, περίπου το 35% πιστεύει ότι τα αντηλιακά βοηθούν το δέρμα να μαυρίσει με ασφάλεια, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς δεν ισχύει, καθώς η αλλαγή στο χρώμα του δέρματος οφείλεται στην επίδραση της ακτινοβολίας UV, η οποία είναι καταστροφική, καθώς μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση και καρκίνο του δέρματος.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ο βασικός λόγος για τον οποίο παθαίνουν εγκαύματα τα παιδιά κάτω των δέκα ετών είναι το γεγονός ότι οι γονείς τους δεν τους ανανεώνουν το αντηλιακό τους όσο συχνά χρειάζεται, είτε επειδή θεωρούν ότι δεν χρειάζεται λόγω καιρού είτε επειδή δεν το έχουν μαζί τους. Ακόμη, μόλις το 25% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προσπαθεί να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τον ήλιο, ενώ το 20% από αυτούς που χρησιμοποίησαν αντηλιακό το έκανε κατά τη διάρκεια διακοπών σε πολύ ηλιόλουστες περιοχές.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη στατιστική εταιρία Mintel για λογαριασμό μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων καλλυντικών και διευκρινίζει ότι τα στοιχεία είναι ανησυχητικά για τη Βρετανία, παρότι η ηλιοφάνεια στη χώρα δεν είναι τόσο έντονη όσο στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου. Οι ειδικοί τονίζουν ότι όλοι -κυρίως οι γονείς- πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε ό,τι αφορά την έκθεση στον ήλιο και να ανανεώνουν το αντηλιακό τους συχνά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα