Οι 8 υπερ-τροφές για να ξεφουσκώσετε και να πάρετε τα πάνω σας

Το ρίξατε έξω την Ανάσταση και τώρα νιώθετε φουσκωμένοι σαν να έχετε καταπιεί μπαλόνι;. Δεν είναι λύση φυσικά να μην τρώτε τίποτε, αφού όταν παραλείπετε γεύματα το μόνο που καταφέρνετε είναι να δημιουργήσετε περαιτέρω προβλήματα στη χώνεψη σας. Το "κλειδί" βρίσκεται στο πιάτο σας..



1.Ψάρι

Μια από τις καλύτερες τροφές, αν θέλετε να ξεφουσκώσετε γρήγορα και να μην έχετε προβλήματα με το στομάχι σας και μια πεντανόστιμη λύση για τους περισσότερους. Είναι μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνών, ενώ περιέχει πολύ λίγο λίπος. Επιπλέον, το λίγο λίπος τους, είναι πολυακόρεστο, που είναι καλό για την υγεία μας. Είναι καλό να καταναλώνετε ψάρια και μπορεί μάλιστα να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά.
Μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα που ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε ψάρια, έχασαν λίπος σε ταχύτερους ρυθμούς από εκείνα που δεν το έκαναν. Τα έλαια των ψαριών περιέχουν επίσης ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστό ότι είναι ωφέλιμα για την υγεία μας. Τώρα που φτιάχνει ο καιρος αράξτε στην αγαπημένη ψαροταβέρνα με καλύ παρέα, φρέσκο ψαράκι. Πιείτε ένα ποτήρι λευκό κρασάκι και ρίξτε το έξω, χωρίς τύψεις!

2. Σέλινο


Είναι ένα από τα πιο γνωστά αρωματικά βότανα, το αγαπάμε και δίνει άρωμα στα πιάτα μας. Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζετε είναι ότι εκτός από πολλές βιταμίνες, έχει διουρητική δράση με αποτέλεσμα να νιώσουμε άμεσα ότι έχουμε ξεφουσκώσει.. Προσοχή όμως γιατί στο σέλινο τα κοτσάνια δεν τα τρώμε, αλλά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για το άρωμά τους. Αντίθετα, τρώγονται τα φύλλα του και αρωματίζουν σούπες και άλλα φαγητά.

3.Koλοκύθα

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου μαγικά όπλα, όταν νιώθω ότι έχω φουσκώσει τόσο, που το παντελόνι μου δεν κλείνει. Είναι μια από τις καλύτερες πηγές ποτάσσιου. Οι  κολοκύθες είναι φυσικά διουρητικά και βοηθούν στην αποβολή των τοξινών και ανεπιθύμητων αποβλήτων από το σώμα, αφήνοντας μας ανανεωμένους και υγιείς.

4.Σπανάκι

Τυχαία νομίζατε ότι ο παιδικός μας ήρωας, ο Ποπάυ, κάθε φορά που τα έβρισκε σκούρα καταβρόχθιζε μια κονσέρβα σπανάκι; Τα διατροφικά οφέλη του είναι πολλά και οι  ιδιότητες του σπανακιού είναι θαυματουργές για τον οργανισμό σας. Ωφελεί και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, οξυγονώνει τον οργανισμό και παράλληλα συντελεί στην ομαλή λειτουργία του εντέρου.

5.Μαϊντανός

Έχει εξαιρετικές αντισηπτικές ιδιότητες, είναι πηγή βιταμίνης C, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενδείκνυται σε περίπτωση απουσίας της όρεξης, κατάθλιψης, ανορεξίας και γενικότερα σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος. Το τσάι από μαϊντανό, ενεργοποιεί την διαδικασία πέψης του λίπους και των πρωτεϊνών, ενώ παράλληλα ενισχύει σημαντικά την απορροφητικότητα του εντέρου, συμβάλλοντας κατά της διάρροιας.

6. Kαστανό ρύζι

Οι ίνες, που περιέχει το καστανό ρύζι βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην διευκόλυνση της διαδικασίας πέψης. Το καστανό ρύζι είναι η ιδανική λύση για όσους προσπαθούν να χάσουν κιλά, καθώς παρέχει θρεπτική και χαμηλή θερμιδική αξία, ενώ παράλληλα δίνει την αίσθηση του κορεσμού, κάτι που σημαίνει μικρότερες μερίδες.

7.Λεμόνια

Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, περιέχει πολλές βιταμίνες όπως η βιταμίνη Β και η ριβοφλαβίνη και μέταλλα όπως το ασβέστιο, το φώσφορο, το μαγνήσιο, καθώς και πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει σε πολλά προβλήματα πέψης, όταν αναμειγνύεται με ζεστό νερό. Σε αυτές περιλαμβάνεται η ναυτία, το φούσκωμα και άλλα. Λόγω των χωνευτικών ιδιοτήτων του λεμονιού, τα συμπτώματα της δυσπεψίας, όπως η καούρα, το φούσκωμα και το ρέψιμο, ανακουφίζονται.

8. Γιαούρτι


Αποτελεί ένα από τα καλύτερα βοηθήματα σ’ ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Το γιαούρτι ικανοποιεί την ανάγκη για ένα υγιεινό σνακ, εύκολο και γρήγορο και παράλληλα αποτελεί εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών.  Περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και ικανοποιητικές ποσότητες μαγνησίου, καλίου και βιταμινών Α και D.

πηγη www.clickatlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα