Επτά τροφές για ενέργεια στη νηστεία

Οι περισσότεροι από εμάς την χρησιμοποιούν ως πρόσχημα για αδυνάτισμα και γι’ αυτό πολλές φορές το παρακάνουμε με αποτέλεσμα να μην έχουμε ενέργεια. Αυτές οι 7 τροφές που είναι απαραίτητες στη διατροφή σας και αποτελούν εγγύηση ότι θα νιώσετε ενέργεια και ζωντάνια.

Προϊόντα σόγιας

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ασιάτες την έχουν εντάξει στην καθημερινή τους διατροφή. Χαρίζει πολύτιμα οφέλη στον οργανισμό που χαρίζουν την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός στη νηστεία.

Ταχίνι

Το ταχίνι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, αμινοξέα, υδατάνθρακες, βιταμίνες με κυρίαρχες τη βιταμίνη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Πρόκειται για μια βόμβα, όχι μόνο ενέργειας αλλά και θερμίδων, αφού 100 γραμμάρια έχουν περισσότερες από 400 θερμίδες.

Μήλα

Μίλα μου για μήλα! Είναι πλούσια σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία. Το μυστικό είναι να τα καταναλώνετε με την φλούδα του, αφού περιέχει πολλές βιταμίνες και αδιάλυτες ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Μπρόκολο

Βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε. Επίσης, το μπρόκολο είναι γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες αλλά συντελεί και στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Καρύδια

Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πράγμα που σημαίνει ότι μας κρατάνε χορτάτους για πολλή ώρα. Επιπλέον η μελατονίνη που περιέχουν βοηθά στη βελτίωση του ύπνου.

Φακές

Οι φακές και ιδιαίτερα το φακόρυζο είναι η καλύτερη συνταγή για να λάβετε τις απαραίτητες πρωτεΐνες. Πλούσιες σε ασβέστιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, αποτελούν εκτός από εξαιρετική πηγή ενέργειας και πολύ καλή τροφή για αποτοξίνωση του οργανισμού.

Πηγή: cosmo.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα