Μήνυμα ελπίδας στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου

Τα  νέα εντυπωσιακά δεδομένα  για τη μάχη κατά του παιδικού  καρκίνου και τις σημαντικές προόδους  που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, στον τομέα της Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων, παρουσίασαν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες στο Ιατρικό Συμπόσιο με θέμα "ΚΑΡΚΙΝΟΣ  ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ - ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΑΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ».

Το επιστημονικό συνέδριο οργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας της Παιδιατρικής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στη χώρα μας, την οποία δημιούργησε ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» το 1993 στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Χαιρετισμό  απηύθυνε  ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης.

« Η πολιτεία είναι στο πλάι σας, εκεί που θα μας πείτε ότι μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι θα το κάνουμε με χαρά γιατί έχετε κάνει κάτι αληθινά σπουδαίο" δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης της Κατερίνα Μπούκλα, μητέρας 3 παιδιών. Ο 5χρονος γιος της υπεβλήθη σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και φιλοξενήθηκε στον ξενώνα Ελπίδα, ενώ το μεγαλύτερο παιδί της δεν έχει βρει ακόμα συμβατό δότη.

Την έναρξη του Συμποσίου κήρυξε η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη 

«Από τη δύναμη που μας δίνουν τα ίδια τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ,   και διατηρούμε μηδενική ανοχή απέναντι σε οποιουδήποτε είδους ημίμετρο όταν αυτό αφορά την ζωή  έστω και ενός παιδιού.   Για τον λόγο αυτό, δεν σταματάμε εδώ. Προχωράμε σε νέα βήματα που θα συμπληρώσουν την προσφορά στα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους.» δήλωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στις εργασίες του Συμποσίου αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την 20ετή  δραστηριότητα της παιδιατρικής Μονάδας Μεταμόσχευσης, Μυελού των Οστών, ενώ όλοι οι επιστήμονες τόνισαν τη σπουδαιότητα και τη  σημασία της εθελοντικής προσφοράς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα