Μετά τις κραιπάλες του Πάσχα. Συμβουλές αποτοξίνωσης

Ότι φάγατε, φάγατε. Μπορεί το Πάσχα να ξεχάσατε και δίαιτα και διατροφή και να το ρίξατε στο κατσικάκι, τα κοκορέτσια και τα σπληνάντερα, αλλά τώρα οι γιορτές τελείωσαν και ήρθε η ώρα για αποτοξίνωση. Εμείς σας έχουμε μια διατροφή, ότι πρέπει για να αποτοξινωθεί εντελώς ο οργανισμός σας και να γυρίσετε στα… παλιά.

Πρωινό: Κινόα με ξερά δαμάσκηνα

Αρχίστε τη μέρα σας με ένα μπολ από κινόα και ξερά δαμάσκηνα. Η κινόα περιέχει και τα εννέα βασικά αμινοξέα και είναι μια ολοκληρωμένη πρωτεΐνη. Επίσης περιέχει φωσφόρο  για τη σωστή λειτουργία των εντέρων, ενώ τα δαμάσκηνα προσφέρουν  ακόμη περισσότερες φυτικές ίνες, καθώς και σορβιτόλη, μια αλκοόλη ζάχαρης με καθαρτική επίδραση.

Μεσημεριανό: Αναζωογονητικό smoothie από βατόμουρα, μπανάνα και λιναρόσπορο

Αυτή είναι η απόδειξη ότι η αποτοξίνωση δε σημαίνει πάντα και άνοστα φαγητά. Τα βατόμουρα περιέχουν αντιοξειδωτικά, κερκετίνη, μια χρωστική ουσία που μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των ενζύμων στο συκώτι. Επίσης η βιταμίνη B6 που έχουν οι μπανάνες  βοηθά να επαναφορτίσετε αποτοξινωτικά ένζυμα σε όλο το σώμα, και ο λιναρόσπορος παρέχει επιπλέον ίνες, καθώς και θρεπτικά ωμέγα3 λιπαρά οξέα.

Δείπνο: Σούπα με ξινολάχανο,  κομμένα μήλα και ζωμό από λαχανικά

Αυτή η σούπα είναι πάρα πολύ θρεπτική. Μπορείτε να βάλετε μέσα μάραθο που διεγείρει την έκκριση της χολής, μαϊντανό που δρα ως διουρητικό και επίσης λίγο σκόρδο και μανιτάρια που μαζί με το λάχανο υποστηρίζουν τη λειτουργία του ήπατος.  Για γεύση μπορεί να βάλετε λίγο πιπέρι καγιέν που βοηθά τα ένζυμα του πνεύμονα. Τέλος το ξινολάχανο περιέχει όλα τα απαραίτητα προβιοτικά για να σπάσουν οι τοξίνες στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Σνακ: Χυμός ανανά και σέσκουλο
Αυτόν τον χυμό μπορείτε να τον πίνετε όσο συχνά θέλετε. Ο ανανάς περιέχει πεπτικά ένζυμα και το σέσκουλο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν το ήπαρ.

Τι πρέπει να προσέχετε

1. Να πίνετε άφθονο νερό
2. Να κοιμάστε τουλάχιστον οχτώ ώρες το βράδυ
3. Να μην τρώτε μετά τις επτά το απόγευμα
4. Το απόγευμα να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο με άλατα
5. Πριν κοιμηθείτε πιείτε μια κούπα  τσάι πικραλίδας για να αποβάλλεται τις τοξίνες από τον οργανισμός σας

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα