Βρέθηκε η αιτία της νευρικής ανορεξίας!

Την αιτία που εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, όπως η νευρική ανορεξία και η βουλιμία, εντόπισαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους στον εγκέφαλο των ατόμων που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, υπάρχουν συγκεκριμένες μεταβολές, γεγονός που εξηγεί τη μη φυσιολογική σχέση που έχουν αναπτύξει με το φαγητό.

«Στην περίπτωση της νευρικής ανορεξίας, η μελέτη των εικόνων που πήραμε από τον εγκέφαλο των ασθενών μάς βοήθησε να καταλάβουμε γιατί όσοι πάσχουν από αυτήν αποφεύγουν το φαγητό και κατ' επέκταση να αναπτύξουμε θεραπείες που στοχεύουν απευθείας στην αιτία του προβλήματος, παρά στο σύμπτωμα ή σε δευτερεύουσες συμπεριφορές», εξήγησε ο καθηγητής Ψυχιατρικής και διευθυντής του Ερευνητικού Προγράμματος για τη Θεραπεία των Διατροφικών Διαταραχών του πανεπιστημίου, δρ Walter.

Το μεγάλο στοίχημα είναι τώρα να καταφέρουν να αναπτύξουν τις κατάλληλες θεραπείες, γιατί ως γνωστόν μέχρι σήμερα οι θεραπείες που εφαρμόζονται δεν είναι πάντα αποτελεσματικές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα