Διατηρήστε φρέσκια και δροσερή αναπνοή με τη βοήθεια της φύσης

Το πλύσιμο των δοντιών δεν βοηθάει, οι τσίχλες και οι καραμέλες μέντας έχουν μονάχα προσωρινό αποτέλεσμα. Η κακοσμία του στόματος είναι χωρίς αμφιβολία μια δυσάρεστη κατάσταση την οποία αντιλαμβανόμαστε συνήθως τελευταίοι.

Για να είστε επομένως σίγουροι ότι δεν θα σας εκθέσει ποτέ η αναπνοή σας, διατηρήστε τη φρέσκια και δροσερή με τη βοήθεια της φύσης:

Τζίντζερ: Κόψτε μια λεπτή φέτα και τοποθετήστε την κάτω από τη γλώσσα σας για μερικά λεπτά. Χάρη στα αιθέρια έλαια με αντιβακτηριακή δράση που περιέχει θα απορροφήσει άμεσα την κακοσμία.

Μαϊντανός: Κόψτε μερικά φύλλα του και αφού τα ξεπλύνετε καλά, μασήστε τα. Το έντονο άρωμα του αιθέριου ελαίου apiol που περιέχει εξουδετερώνει όλες τις δυσάρεστες οσμές.

Γιαούρτι: Τα καλά βακτήρια που περιέχονται σε ένα κυπελλάκι άγλυκο φυσικό γιαούρτι θα σας βοηθήσουν να προφυλαχθείτε από την ουλίτιδα, αλλά και να εξουδετερώσετε όλα τα κακά βακτήρια που προκαλούν την κακοσμία του στόματος.

Λεμόνι: Πιείτε ένα ποτήρι νερό με μερικές σταγόνες χυμού λεμονιού. Τα οξέα που περιέχει ενεργοποιούν την παραγωγή σαλιού και απολυμαίνουν τη στοματική κοιλότητα.

Μαύρο τσάι: Πλούσιο σε πολυφαινόλες που καταστρέφουν τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία, το μαύρο τσάι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τρεις φορές ημερησίως και σαν στοματικό διάλυμα.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα