Ο άνθρωπος πλέον θα τα 1000άζει

Να τα χιλιάσεις!» θα ευχόμαστε από εδώ και στο εξής σε όποιον έχει γενέθλια και η ευχή μας θα έχει βάση, αφού Βρετανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες θα γεννηθεί ο πρώτος άνθρωπος που θα φτάσει να φυσήξει... μανουάλι με χίλια κεράκια!

Ο γεροντολόγος δρ Ομπρεϊ Ντε Γκρέι, επικεφαλής επιστήμονας του ιδρύματος Strategies for Engineered Negligible Senescence (Στρατηγικές για Μηχανικευμένη Μηδενική Γήρανση), επισημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου οι γιατροί να αποκτήσουν όλα τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να «θεραπεύουν» τα γηρατειά. Κι αυτό θα το πετύχουν εξουδετερώνοντας όλες τις ασθένειες και επιμηκύνοντας έτσι τη ζωή επ’ αόριστον.

«Θεωρώ ότι έχουμε 50/50 πιθανότητες να θέσουμε τα γηρατειά υπό τον ιατρικό έλεγχο σε καθοριστικό επίπεδο μέσα στα επόμενα 25 χρόνια. Κι όταν λέω για καθοριστικό επίπεδο, εννοώ το ίδιο επίπεδο ιατρικού ελέγχου που έχουμε σήμερα για τις περισσότερες μολυσματικές νόσους» δήλωσε ο Βρετανός επιστήμονας.

Ο δρ Ντε Γκρέι προέβλεψε ότι θα έρθει κάποια στιγμή η εποχή που οι άνθρωποι θα πηγαίνουν στους γιατρούς για μια συντήρηση ρουτίνας, η οποία θα περιλαμβάνει θεραπείες γονιδίων, θεραπείες βλαστοκυττάρων, ανοσοδιέγερση και μια σειρά από άλλες προηγμένες ιατρικές τεχνικές που θα τους κρατούν σε πλήρη φόρμα. Ο ίδιος χαρακτήρισε την πρόοδο αυτή «προληπτική γηριατρική» και εξήγησε ότι στόχος θα είναι η περιοδική επανανόρθωση των βλαβών σε μοριακό και κυτταρικό επίπεδο, πριν αυτές φτάσουν στο σημείο να προκαλέσουν παθογόνες καταστάσεις.

Οι δηλώσεις του δρα Ντε Γκρέι αντιμετωπίζονται με δυσπιστία από άλλους επιστήμονες, με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής το προσδόκιμο ζωής επιμηκύνεται μόλις κατά τρεις μήνες τον χρόνο. Κάποιοι μάλιστα εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους ακόμα και για το αν θα ήταν σκόπιμο να γεμίσει ο τόπος άρρωστους υπεραιωνόβιους.

«Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να κρατάμε τους ανθρώπους ζωντανούς σε κακή κατάσταση υγείας. Αντιθέτως, στόχος μας είναι να προλαβαίνουμε τις ασθένειες που είναι αποτέλεσμα των γηρατειών» διευκρίνισε ο Βρετανός επιστήμονας, απαντώντας στους επιφυλακτικούς συναδέλφους του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα