Απόλυση: Ένα τρομακτικό σενάριο και πώς να το ξεπεράσετε

Η απόλυση είναι ένα τρομακτικό σενάριο αλλά επειδή είναι πλέον χαρακτηριστικό της εποχή μας, είναι προτιμότερο να υπάρχει γνώση γύρω από το θέμα ώστε να ξέρουμε πώς να χειριστούμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Ξέρουμε βέβαια όλοι πώς είναι φριχτό το συναίσθημα του να χάνεις τη δουλειά σου, ειδικά αν δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος - και είναι απλά λόγω περικοπών - και κανείς δεν ισχυρίζεται πώς είναι εύκολο να ανακάμψει κάποιος από αυτό το σοκ. Αλλά με λίγη προσπάθεια και πολύ υπομονή και αυτό θα περάσει!

Επάνοδος

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι η επάνοδος δεν θα αργήσει να έρθει. Ωστόσο μπορεί να σας πάρει λίγο χρόνο για να βρείτε πάλι τον εαυτό σας και να θέσετε την καριέρα σας και πάλι στο προσκήνιο. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι όλες οι πληγές θέλουν χρόνο για να επουλωθούν.

Πάρτε τον χρόνο σας να πενθήσετε

Οι λέξεις «Απολύεσαι» ή «Διακόπτουμε τη συνεργασία μας» είναι σκληρές. Η πρώτη φυσική αντίδραση είναι να αγνοήσετε τα συναισθήματά σας. Μην κάνετε όμως αυτό το λάθος. Είναι φυσικό να αισθάνεστε μια πραγματική αίσθηση απώλειας. Πάρτε τον χρόνο σας, δουλέψτε τα συναισθήματά σας έτσι ώστε να νιώσετε ξανά ο εαυτός σας. Θα σας βοηθήσει να μιλήσετε σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο για την απώλεια της θέσης εργασίας σας.

Βάλτε το βιογραφικό σας σε μια τάξη

Οι ειδικοί λένε ότι είναι εντάξει να αναφέρετε ένα σύντομο «πέρασμα» από κάποια δουλειά στο βιογραφικό σας. Αν σε κάποια συνέντευξη σας ρωτήσουν σχετικά με το χρονικό διάστημα, απαντήστε «Ήμουν εκεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα και θα ήθελα να επικεντρωθείτε στην εμπειρία μου σαν σύνολο.».

Ξανά πίσω στο πεδίο μάχης

Αργά ή γρήγορα θα είστε και πάλι σε θέση να ψάξετε για νέα θέση εργασίας και να βγείτε  ξανά στον επαγγελματικό στίβο. Το πλάνο θα πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένους στόχους και προθεσμίες ώστε να μπορέσετε να βρείτε πραγματικά αυτό που σας ταιριάζει με σίγουρη αναγνώριση και επιτυχία.

Αυτοκριτική

Τέλος αν έχετε χάσει πλέον το μέτρημα των απολύσεων και νιώθετε ότι δεν «στεριώνετε» σε  δουλειά μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε την προσωπική σας αξιολόγηση και μια αυτοκριτική; Ίσως έφτασε η ώρα να σκεφτείτε πώς δεν κάνετε για τη συγκεκριμένη δουλειά και να δοκιμαστείτε σε κάτι νέο. Βέβαια επειδή η εποχή μας δεν βοηθάει, δεν αποκλείεται απλά να είστε άτυχος/άτυχη και να μην έχετε βρεθεί ακόμα σε εκείνο το περιβάλλον εργασίας που θα εκτιμήσουν τα προσόντα σας. Σε κάθε περίπτωση σκεφτείτε με αισιοδοξία και χαμόγελο για το μέλλον.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα