Πρεμιέρα για την "Μαντάμ Σουσού"

Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κοινού δόθηκε την Πέμπτη 26 Απριλίου η επίσημη πρεμιέρα του έργου «Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου.

Η sold out παράσταση την οποία παρακολούθησαν πάνω από 25.000 θεατές στο ΚΘΒΕ, στο Βασιλικό Θέατρο στη Θεσσαλονίκη, ανέβηκε και στην Αθήνα σε μία φιλόδοξη παραγωγή σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη, σκηνικά-κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, με την Φωτεινή Μπαξεβάνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον Κώστα Σαντά, στον ρόλο του Παναγιωτάκη, τον Βασίλη Ευταξόπουλο στο ρόλο του Κατακουζηνού και έναν 22 μελή θίασο.

Με αφορμή την συμπλήρωση 33 χρόνων από το θάνατο του Δημήτρη Ψαθά, στο Φουαγιέ του «Θέατρον» εγκαινιάστηκε έκθεση φωτογραφίας με ανέκδοτο υλικό από την ιστορία της Σουσούς, τη ζωή και το έργο του συγγραφέα της, την οποία επιμελήθηκε η εγγονή του, Λένα Νίτσου Ψαθά.

Στην πρεμιέρα της παράστασης παραβρέθηκαν οι οικοδεσπότες του «Ελληνικού Κόσμου», τα ζεύγη Λάζαρου Εφραίμογλου και Δημήτρη και Σοφίας Εφραίμογλου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ κ. Σωτήρης Χατζάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ κ. Θωμάς Τρικούκης καθώς και μέλη του ΔΣ, ο σκηνοθέτης του έργου Γιώργος Αρμένης, ο Γιάννης Μετζικώφ που δημιούργησε τα κοστούμια και σκηνικά της παράστασης, η κόρη και η εγγονή του συγγραφέα, κυρίες Μαρία Ψαθά και Λένα Νίτσου Ψαθά, οι επιχειρηματίες Μάκης Μάτσας και Οδυσσέας Κυριακόπουλος με τις συζύγους τους, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, οι πρωταγωνιστές των κωμωδιών του Δημήτρη Ψαθά, Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιώργος Μιχαλακόπουλος (αξέχαστος ποιητής Φανφάρας στο κινηματογραφικό «Ξύπνα Βασίλη»), Νίκος Γαλανός, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Πάνος Χατζηκουτσέλης (και οι τρείς τους έπαιξαν στην Μαντάμ Σουσού στο θέατρο και στην τηλεόραση), η Ρίκα Διαλυνά, η Τζέση Παπουτσή, η Πέμη Ζούνη, ο Παναγιώτης Πετράκης, η Χριστίνα Αλεξανιάν, η Βάσια Παναγοπούλου, ο Κώστας Κόκλας, η Αιμιλία Υψηλάντη, ο Τάκης Ζαχαράτος, ο Μιχάλης Ρέππας, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος,η Ροζίτα Σώκου, οι κυρίες Σάσα και Αγάπη Βαρδινογιάννη, η Μπέττυ Μαγγίρα, ο Αχιλλέας Χαρίτος και πολλοί άλλοι.

Αξίζει να αναφερθεί, πως την αμέσως επόμενη μέρα της πρεμιέρας (Παρασκευή 27 Απριλίου) έσπευσε να παρακολουθήσει την παράσταση και η Αννα Παναγιωτοπούλου η οποία έχει συνδεθεί με την «Μαντάμ Σουσού», ερμηνεύοντας τον ομώνυμο ρόλο στην τηλεόραση το 1986 και στο θέατρο το 1998. Μέσα σε ένα κατάμεστο θέατρο και σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, η Φωτεινή Μπαξεβάνη συναντήθηκε επί σκηνής με την Άννα Παναγιωτοπούλου, προσφέροντας στην αγαπημένη ηθοποιό μια ανθοδέσμη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα