Καθόλου τηλεόραση για τα παιδάκια έως 2 ετών
Πλήρη αποχή από την τηλεόραση για τα παιδιά έως 2 ετών συστήνουν οι Αυστραλοί ειδικοί, καθώς υπονομεύεται η γλωσσική τους ανάπτυξη και η ικανότητα συγκέντρωσης. Για τα παιδιά από 2 έως 5 ετών ο χρόνος μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες θα πρέπει να περιοριστεί στη μία ώρα.
Η πολλή τηλεόραση- επισημαίνεται - μπορεί να βλάψει την ικανότητα της κοινωνικής αλληλεπίδρασης στα παιδιά. Οι οδηγίες αυτές δόθηκαν από το Βασιλικό Νοσοκομείο Παίδων στη Μελβούρνη και αποτελούν μέρος της εθνικής εκστρατείας κατά της παιδικής παχυσαρκίας. Στην Αυστραλία το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας έχει λάβει διαστάσεις, καθώς ένα στα τέσσερα παιδιά θεωρείται υπέρβαρο, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί κατά 30% έως το 2020.
Η έκθεση
Στην έκθεσή τους, οι ειδικοί καλούν τους γονείς να «λάβουν μέτρα για να μειώσουν τον χρόνο μπροστά στην οθόνη», είτε πρόκειται για τηλεόραση είτε για υπολογιστή ή βιντεογκέιμ. «Ο χρόνος μπροστά στην οθόνη μειώνει τον χρόνο που έχουν τα παιδιά για παιχνίδι και κοινωνική επαφή, αλλά και για την ανάπτυξη των γλωσσικών τους δεξιοτήτων.
Μπορεί επίσης να έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη της κίνησης των ματιών και μειώνει τη χρονική περίοδο που μπορούν να μείνουν συγκεντρωμένα», αναφέρεται στην έκθεση.
Έρευνες του νοσοκομείου παίδων στη Μελβούρνη έχουν δείξει ότι τα μικρά παιδιά στην Αυστραλία ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στην τηλεόραση σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Βρέφη 4 μηνών παρακολουθούν 44 λεπτά τηλεόραση κατά μέσο όρο ημερησίως, ενώ παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών με καλωδιακή τηλεόραση στο σπίτι περνούν τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα μπροστά στην οθόνη. Περίπου το ένα τρίτο των παιδιών ζει σε σπίτια που έχουν τη συσκευή συνεχώς αναμμένη. Και πολλοί γονείς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν την τηλεόραση ως «μπέιμπι σίτερ» από τη βρεφική ηλικία των παιδιών τους.
Σχόλια ( 0 )
Γράψε το σχόλιό σου
Green Interactive Media : Κατασκευή Ιστοσελίδων, site, NewsPortals, e-shops, Ειδικές εφαρμογές, διαφήμιση και προβολή στο διαδίκτυο. www.greeninteractive.gr
Jetway Aviation : Ναυλώσεις αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πτήσεις charter, Business Jet, Air Taxi. www.jetway.gr
Sound & Deco : Στολισμός γάμου και δεξιώσεων, για το γάμο, τη βάφτιση και οποιαδήποτε προσωπική ή επαγγελματική σας εκδήλωσή. Μουσική επένδυση DJ, φωτισμός ειδικά εφέ laser, καπνό, παρουσίαση phot story, video. www.sdeco.gr

Συνελήφθη 29χρονος στο Ηράκλειο για βιασμό ανηλίκων
Κατηγορίες για βιασμό ανηλίκου, αποπλάνηση παιδιών, πορνογραφία ανηλίκων και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας συνελήφθη ένας 29χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο 29χρονος συνελήφθη έπειτα από καταγγελία μιας- Τα παιδιά, η τηλεόραση και τα βιντεοπαιχνίδια
- Παπούτσια καλοκαιρινά: Μόδες και συμβουλές
- Θηλασμός για την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος
- Δίαιτα επωνύμων: Βανδή, Κοκκίνου, Καλομοίρα
- Καλή χοληστερίνη HDL: Ο φύλακας - άγγελος του οργανισμού
- Πώς να μάθω το παιδί μου να τρώει σωστά;
- Καπνίζουν από τα 12 τα μισά Ελληνόπουλα
- Παπάς δεν έκανε βάφτιση λόγω πολιτικού γάμου του νονού
- Υπηρεσία σχολιασμού άρθρων του Madata.GR
- Ανεξήγητα φαινόμενα: 5 Σεπτεμβρίου ημέρα αφιερωμένη από την Google
- Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε σύνταξη. Φόβοι για τα κενά
- Σοκ! Μαστίγωσαν και εκτέλεσαν δημόσια γυναίκα για μοιχεία
"Το όνειρο σου ανασταίνω..."









