Οι καλύτερες αθλητικές κατασκηνώσεις για παιδιά

Πονοκεφαλιάζετε για τον τύπο κατασκήνωσης που θα στείλετε φέτος τα παιδιά; Τα πράγματα είναι απλά. Δείτε τις κλίσεις τους, ρωτήστε τη γνώμη τους σχετικά με τις δραστηριότητες στις οποίες θέλουν να επιδοθούν και κάντε κράτηση. Οι πιθανότητες να περάσουν τέλεια είναι με το μέρος σας.

H εφημερίδα Ελεύθερος τύπος βρήκε για εσάς τρεις από τις πιο άρτια εξοπλισμένες αθλητικές κατασκηνώσεις με εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και σχεδιασμό δραστηριοτήτων που θα εκτονώσουν αφενός την περισσή ενέργεια των παιδιών, αλλά θα τα φέρουν και πιο κοντά στη φύση και σε άμεση επαφή και γνωριμία με μια μεγάλη γκάμα σπορ. Βέβαια, πέρα από τις δραστηριότητες, ένα παιδί που θα περάσει 2-3 εβδομάδες σε μια κατασκήνωση θα αποκτήσει φίλους, θα μάθει την αξία της ομάδας, του σεβασμού, της συνεργασίας, αλλά θα μπορέσει να ανακαλύψει, μέσα από τις δραστηριότητες και την επαφή του με τα υπόλοιπα παιδιά της κατασκήνωσης τον εαυτό του και δεξιότητες που μέχρι τότε ήταν κρυμμένες.

Ορεινές κατασκηνώσεις

Trekking Hellas
Εδώ και 17 χρόνια τα παιδιά από 8 έως 15 ετών διασκεδάζουν και μαθαίνουν τα μυστικά της ζωής στη φύση στις παιδικές κατασκηνώσεις της Trekking Hellas.
Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι των κατασκηνώσεων έχουν στην κυριολεξία αγκαλιάσει με αγάπη τους μικρούς εξερευνητές, στοχεύοντας στη μύησή τους στο θαυμαστό κόσμο της φύσης, έργο σημαντικό που έχει σκοπό τη διαμόρφωση συνειδητοποιημένων πολιτών στο μέλλον. Η ζωή στη φύση χωρίς αλλοτρίωση από ανέσεις, η ανακάλυψη αυθεντικών εμπειριών, η χαλάρωση, το παιχνίδι χωρίς τους περιορισμούς που προσδιορίζουν την καθημερινή ζωή στο σπίτι ή το σχολείο είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την παραμονή των παιδιών στην κατασκήνωση.

Τα παιδιά συμμετέχοντας ενεργά σε διαφορετικές δραστηριότητες αναπτύσσουν δεξιότητες ζωής, όπως αυτοπεποίθηση, ομαδικότητα, συνεργασία, ικανότητα επίλυσης προβλημάτων κ.λπ. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την καθημερινή ζωή στην κατασκήνωση, αλλά και από το πρόγραμμα υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Οι δραστηριότητες διαφέρουν ανάλογα με το κατασκηνωτικό κέντρο που θα επιλέξετε, με πιο δημοφιλείς ανάμεσα στις άλλες το rafting, το canoe, την ιππασία, την πεζοπορία, την αναρρίχηση, το ορεινό ποδήλατο, τη διάσχιση φαραγγιών κ.λπ. Πάντα όμως ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην περιβαλλοντική εκπαίδευση τόσο μέσα από δραστηριότητες όσο και από την καθημερινή ζωή στο φύση.

Οι κατασκηνώσεις της Trekking Hellas λειτουργούν στα δύο ιδιόκτητα κατασκηνωτικά κέντρα στην Ευρυτανία και από φέτος στο Περτούλι. Επίσης, για τρίτη χρονιά θα λειτουργήσει και το Παιδικό Περιβαλλοντικό Κέντρο στην Πάρνηθα.

Ποτε θα πατε
Στην Ευρυτανία: 18/7-1/8 ή 8/8 (3 εβδομάδες)
Στο Περτούλι: 18/7-1/8, 1-15/8
Πληροφοριες
Από την ιστοσελίδα www.trekking.gr
στo τηλέφωνο 2103310323-6 (κ. Eφη Κόρδα ,
κ. Λουκία Λεωνίδου).


SPORTS VILLAGE, το αθλητικό χωριό
Eνα ολόκληρο αθλητικό χωριό περιμένει τα παιδιά 6-14 χρόνων κάθε καλοκαίρι για μια κατασκηνωτική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη για καιρό! Γι’ αυτό άλλωστε τα περισσότερα επιστρέφουν κάθε χρόνο.

Μόλις 40 χλμ. μακριά από την Αθήνα, κοντά στον όμορφο Ν. Ευβοϊκό στο Σχινιά, το υπερσύγχρονο συγκρότημα παιδικών και αθλητικών εγκαταστάσεων SPORTS VILLAGE, κτισμένο σε φυσικό περιβάλλον και υψόμετρο 300 μ., αποτελεί πρότυπο κατασκήνωσης χάρη στην υποδομή, στο προσωπικό και το ειδικά μελετημένο πρόγραμμα αθλητικού, μορφωτικού, οικολογικού, κοινωνικού, παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα που προσφέρει. Εξειδικευμένοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, με πλούσιο αθλητικό παρελθόν και εμπειρία, μυούν τα παιδιά στα σύγχρονα και παραδοσιακά σπορ και τα βοηθούν να επιλέξουν αθλήματα που ταιριάζουν στην ηλικία τους, στην προσωπικότητά τους αλλά και τις ικανότητές τους.

Oσο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα ακόμη και γήπεδα... oλυμπιακών προδιαγραφών. Eχουμε και λέμε, λοιπόν. Εδώ τα παιδιά θα μάθουν τις αρχές του ποδοσφαίρου σε γήπεδο ποδοσφαίρου 50 Χ 90 μ. με φυσικό χόρτο, θα προπονηθούν στα σπορ του κλασικού αθλητισμού σε στίβο, θα στοχεύσουν τα καλάθια στα γήπεδα μπάσκετ, θα κολυμπήσουν και θα παίξουν πόλο, θα κάνουν ποδηλασία, ιππασία, θα προπονηθούν στην αναρρίχηση τοίχων, αλλά και θα γυμναστούν με αερόμπικ, θα παίξουν σκάκι και θα επιδοθούν σε φιγούρες με τα skate rollers.
Αλλά οι δραστηριότητες δεν σταματούν εδώ. Eνα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων στοχεύει στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και την ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής τους έκφρασης, ενώ παράλληλα τους δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουν ταλέντα και κλίσεις.

Στο ανοιχτό θέατρο χωρητικότητας 3.000 ατόμων δίδονται παραστάσεις από τα παιδιά (σκετς, παντομίμα) αλλά και από θιάσους. Στις αίθουσες μουσικής, ζωγραφικής και πηλοπλαστικής τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τις καλές τέχνες, ενώ θα μάθουν να εμφανίζουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες στα μαθήματα φωτογραφίας και στους ημερήσιους περιπάτους θα εξερευνήσουν
τη γύρω περιοχή. Ζαχαροπλαστική, μαγειρική, μαθήματα πρώτων βοηθειών - επείγουσας ιατρικής- ναυαγοσωστικής είναι επίσης στο πρόγραμμα.

Ποτε θα πατε
Αν και η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος έχει τελειώσει, τίποτα δεν σας εμποδίζει να κλείσετε θέση για αργότερα.
Β΄ Περίοδος: 7 – 29 Ιουλίου
Γ΄ Περίοδος: 30 Ιουλίου – 21 Αυγούστου
Πληροφοριες
Μ. ΑΘΗΤΑΚΗΣ – Μ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ Α. Ε., ΠΑΙΔΙΚΕΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ,
Ν. ΕΥΒΟΪΚΟΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ,
Τ.Κ. 190 07,
Τηλ. Γραμματείας: 22940 61006 – 61007.
Γραφείο Αθηνών, Ν. Βάμβα 3, Κολωνάκι,
Τηλ.: 210 3611492, 210 3619408, 210 3635710.

ΕΥ ΖΗΝ Summer Camp
Τα παιδιά από 7 έως 14 χρόνων συμμετέχοντας στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΕΥ ΖΗΝ θα ζήσουν ένα καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες φυσιολατρικές... και όχι μόνο. Η μαγευτική και ήρεμη ομορφιά της φύσης του νομού Ευρυτανίας θα γίνει κατά το δεκαήμερο της παραμονής των παιδιών ο μικρός προσωπικός τους παράδεισος.

Σίγουρα γνωρίζετε ότι υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν στις πόλεις χωρίς καμία επαφή και γνωριμία με τη ζωή στη φύση, ιδίως στο βουνό. Φανταστείτε πόσο πολύτιμες στιγμές ζωής λοιπόν παρέχονται στα παιδιά σε μια ορεινή κατασκήνωση. Εδώ, κατά τη διάρκεια του 10ήμερου οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διασκέδαση, την ομαδικότητα, την εκμάθηση και την άθληση. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν ποδήλατο βουνού, προσανατολισμό, χάραξη πορείας με πυξίδα, πεζοπορία, εκμάθηση τρόπων διαβίωσης στη φύση, περιβαλλοντικά μαθήματα μέσα από το παιχνίδι, βράδια αστερισμών, αγροτική ημέρα στο χωριό Φραγκίστα και πολλά άλλα... Πτυχιούχοι εκπαιδευτές, παιδαγωγοί, γυμναστές και προσωπικό με μεγάλη πείρα στα παιδιά, στις κατασκηνώσεις και τις δραστηριότητες στη φύση είναι εδώ, καλά προετοιμασμένοι για να ανοίξουν καινούριους ορίζοντες στους επίδοξους «μικρούς εξερευνητές». Παράλληλα, πραγματοποιούνται εικαστικές δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, όπως ζωγραφική, χειροτεχνία, γλυπτική, θεατρικό παιχνίδι, παντομίμα, κατασκευές με υλικά από τη φύση.

Επειδή όμως τα παιδιά τρελαίνονται και για λιχουδιές, στα camp του ΕΥ ΖΗΝ δίνεται έμφαση στη διατροφή, σε μια προσπάθεια να ταιριάξουν οι απαιτήσεις των παιδιών αυτής της ηλικίας με τις αρχές της ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Ετσι, αποφεύγονται τα λιπαρά και βαριά φαγητά, ενώ δίνεται προτεραιότητα σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, φρέσκα λαχανικά και φρούτα. Ολες οι πρώτες ύλες προέρχονται ως επί το πλείστον από τη γύρω περιοχή και είναι αγνές και ελεγμένες. Συχνά μάλιστα ενθαρρύνεται η συμμετοχή των παιδιών στη διαδικασία μαγειρέματος του φαγητού.

Ποτε θα πατε
Κάθε κατασκηνωτική περίοδος διαρκεί 10 ημέρες και φιλοξενεί μόνο 30 παιδιά (αγόρια και κορίτσια).
Μπορείτε να επιλέξετε από:
Παρασκευή 4 Ιουλίου έως Δευτέρα 14 Ιουλίου
Δευτέρα 14 Ιουλίου έως Πέμπτη 24 Ιουλίου
Πληροφοριες
Παιδικό Τμήμα: κ. Μίκα Ελευθεράτου
Tηλ: 210 6754300 & 210 6837185.

e-tipos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα