Δέκα συνηθισμένοι μύθοι γύρω από την μπύρα καταρρίπτονται

Η μπύρα πίνεται από εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο χειμώνα-καλοκαίρι και αποτελεί αγαπημένο ποτό αντρών και γυναικών. Ωστόσο πολλοί μύθοι έχουν δημιουργηθεί γύρω από αυτή σχετικά με το… μπυροκοίλι, τη θερμοκρασία που πρέπει να την πίνουμε ακόμα το εάν οι σκούρες είναι καλύτερες ή όχι από τις ξανθές… Στη συνέχεια 10 συνηθισμένοι μύθοι γύρω από την μπύρα καταρρίπτονται…

1. Η μπύρα πρέπει να πίνεται παγωμένη

Η μπύρα πρέεπι να πίνεται στους 6,5 βαθμούς Κελσίου, με μια μικρή απόκλιση ανάλογα με το είδος. Ο λόγος είναι ότι οι γευστικοί κάλυκες «απενεργοποιούνται» όταν πίνουμε πολύ παγωμένη μπύρα.

2. Το ποτήρι της μπύρας πρέπει να είναι παγωμένο

Όταν το ποτήρι σερβιρίσματος είναι πολύ παγωμένο αδρανοποιούνται οι γευστικοί κάλυκες με αποτέλεσμα να μη γευόμαστε σωστά το ποτό.

3. Όλες οι σκούρες μπύρες είναι βαριές

Εάν αποφεύγετε τις σκούρες μπύρες φοβούμενοι ότι θα έχουν ιδιαίτερα έντονη γεύση και θα σας πέσουν βαριές, έχετε μάλλον παραπλανηθεί. Οι σκούρες μπύρες είναι απλά σκούρες λόγω του επιπέδου ζύμωσης της βύνης που χρησιμοποιήθηκε και όχι επειδή είναι πιο βαριές και δυσκολοχώνευτες.

4. Απολαμβάνεις μια μπύρα μόνο όταν την πίνεις από το μπουκάλι

Μέγα λάθος καθώς όταν πίνεις την μπύρα από το μπουκάλι, η μύτη σου δεν “συμμετέχει καθόλου”! Θα πίναμε ποτέ κρασί από το μπουκάλι;

5. Οι μπύρες μπορούν να αποθηκευτούν οπουδήποτε

Η μπύρα, σε μπουκάλι ή κουτάκι, πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο γιατί χρειάζεται δροσερό και σκοτεινό μέρος για να μην αλλοιωθεί.

6. Όλα τα μπουκάλια μπύρας είναι ίδια

Τα διαφανή μπουκάλια παρόλο που μπορεί να είναι ομορφότερα, προσφέρουν πολύ λιγότερη προστασία από τα σκουρόχρωμα, καθώς τα τελευταία προστατεύουν καλύτερα την μπύρα από το φως και τη βοηθούν να διατηρήσει αναλλοίωτη τη γεύση της.

7. Η μπύρα δημιουργεί κοιλιά ενώ τα άλλα ποτά όχι


Είναι ο πλέον διαδεδομένος μύθος για την μπύρα, που θεωρείται ποτό με λίγες θερμίδες. Η υπερκατανάλωση βέβαια θα προσθέσει θερμίδες και κοιλιές στο σώμα όπως άλλωστε και με όλα τα ποτά. Αν πιούμε πολύ κρασί ή πολλά κοκτέιλ οι θερμίδες που θα πάρουμε είναι περισσότερες.

perierga

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα