Τρόποι να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου σε λίγα δευτερόλεπτα

Η αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι δεδομένο, δεν το έχεις για πάντα και δεν αποκτιέται χωρίς προσπάθεια. Αντίθετα, η τάση του ανθρώπου είναι πολύ συχνά να την χάνει, κυρίως όταν τη χρειάζεται περισσότερο.

Δες λοιπόν, 15 μικρά και εύκολα κόλπα που μπορεί να σε βοηθήσουν να νοιώσεις πιο σίγουρος/η, τη στιγμή ακριβώς το το θέλεις και σου λείπει.


1. Βάλε το αγαπημένο σου άρωμα. Σύμφωνα με μια έρευνα 90% των γυναικών που φορούν άρωμα νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από εκείνες που το απέφυγαν.


2. Ίσιωσε την πλάτη σου. Η μαμά σου είχε δίκιο…μην καμπουριάζεις! Όταν οι ώμοι σου είναι σκυφτοί η πίστη στον εαυτό σου τείνει να πέφτει. Οι ειδικοί συστήνουν να στέκεσαι πάντα με ανοιχτό στήθος και να κρατάς το κεφάλι σου στο ύψος του προκειμένου να νιώθεις και να δείχνεις κομψή και σίγουρη.


3. Χέρια στον αέρα! Ακούγεται αστείο αλλά το να δημιουργείς ένα V με τα χέρια σου ψηλά είναι μια στάση που σου χαρίσει ενδυνάμωση. Κάτσε σε αυτή τη στάση για 2 λεπτά και απόλαυσε την αίσθηση δύναμης που σου δίνει.


4. Γνεύσε «ναι». Το ελαφρύ κούνημα του κεφαλιού πάνω- κάτω καθαρίζει τις σκέψεις και αυξάνει στιγμιαία την αυτοπεποίθησή σου. Σκέψου πως είναι σαν να δίνεις μια επιβεβαίωση πως «Ναι, μπορείς να το κάνεις».


5. Άκου μουσική! Υπάρχουν κάποια τραγούδια που σου χαρίζουν στη στιγμή ενέργεια, αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση! Αποδεδειγμένα, μάλιστα, τα τραγούδια με έντονα μπάσα σου χαρίζουν δυναμισμό!


6. Κάνε φίλους. Οι φίλοι είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Πάρτι έκπληξη, βραδιές που κρατούν μέχρι αργά, τηλεφωνήματα που δεν τελειώνουν, έξοδοι, εκδρομές και γέλια… όλα είναι μέρος της ζωής σου όταν έχεις ένα σταθερό κύκλο καλών φίλων. Φίλοι ίσον αυτοπεποίθηση και ένα δυνατό σύστημα υποστήριξης!


7. Βγάλε μια selfie! Πολλά έχουν ακουστεί για την αγαπημένη λέξη του 2014 ωστόσο όταν δεν είσαι στα καλύτερά σου, το να βγάλεις μια selfie μπορεί να ανεβάσει την αυτοπεποίθησή σου!


8. Αγκάλιασε τις προλήψεις σου. Μη ντρέπεσαι να παραδεχτείς πως έχει ένα γούρι και μην παραλείπεις να το έχεις πάντα μαζί σου αφού, με ή χωρίς «μαγικές» ικανότητες, μπορεί να ανεβάζει την αυτοπεποίθησή σου και να ελλατώνει το άγχος!


9. Ίδρωσε! Κάνοντας το αγαπημένο σου σπορ, φυσικά! Η άσκηση έχει την ικανότητα να χαλαρώνει το σώμα αλλά κυρίως το μυαλό σου βοηθώντας σε να συγκεντρωθείς και να ανταπεξέλθεις σε κάθε είδους άγχος!


10. Φλέρταρε! Το φλερτ δεν είναι μονάχα διασκεδαστικό αλλά έχει τη μαγική ικανότητα να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα για τον εαυτό σου. Ιδίως αν φλερτάρεις και είσαι γυναίκα…αυτό λέγεται πως είναι σημάδι αυτοπεποίθησης! Μπρα-βο!


11. Οραματίσου. Επιστράτευσε τη φαντασία σου για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου. Οραματίσου οτι κάνεις κάτι που σου δίνει αυτοπεποίθηση και προετοίμασε τον εγκέφαλό σου για τη στιγμή που αυτό θα συμβεί.


12. Γίνε η cheerleader του εαυτού σου. Χρησιμοποίησε το λόγο για να ενθαρρύνεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Απαρίθμησε φωναχτά τα προτερήματά σου και ράνε τον εαυτό σου με λόγια επιτυχίας και αποδοχής.


13. Νιώσε άνετα να ξεβολευτείς. Κάνε κάτι ασυνήθιστο, βγες από τη ζώνη ασφαλείας σου, τόλμησε και απόλαυσε το αίσθημα αυτοπεποίθησης και άνεσης που μπορεί να σου χαρίσει μια άβολη στιγμή.


14. Απόλαυσε τα κομπλιμέντα. Μην σε πιάνουν οι ντροπές. Τα κομπλιμέντα ανεβάζουν πάντα τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση. Οπότε κράτησε τις ευχετήριες κάρτες, τις κουβέντες της μαμάς, τις καλές αξιολογήσεις από το αφεντικό και τα καλύτερα κομπλιμέντα από το αντίθετο φύλο ως ένα κιτ αυτοπεποίθησης!


15. Χαμογέλα! Ο πιο γρήγορος και σίγουρος τρόπος να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου είναι το να χαμογελάσεις! Το εφέ μάλιστα, δεν είναι μονάχα εξωτερικό. Επιστήμονες ισχυρίζονται πως το χαμόγελο ρίχνει τις ορμόνες του άγχους κάνοντας τα πάντα να μοιάζουν πιο…ροζ!
invitromagazine

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα