Tips διατροφής για μέγιστη απώλεια βάρους

Δεν είναι μόνο για τα παιδάκια που πάνε στο νηπιαγωγείο. Τα σνακ είναι σημαντικά και για τους ενήλικες καθώς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πείνας, στο να μην παρατρώς κατά τη διάρκεια των γευμάτων σου αλλά και στο να χάσεις βάρος. Δεν είναι, όμως, όλα τα σνακ καλά.

Δύο ειδικοί διατροφολόγοι - η Stephanie Clarke και η Willow Jarosh - μοιράζονται μαζί σου τον καλύτερο τρόπο για να επιλέξεις ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στο στόχο σου. Ακολούθησε τις συμβουλές τους και άρχισε να βλέπεις αποτελέσματα.

Θερμίδες

Καλό είναι τα σνακ σου να έχουν από 150 θερμίδες το καθένα και να είναι μόνο δύο. Σκέψου τα σαν τροφές που θα γεμίσουν τις τρύπες στη διατροφή σου.

Υδατάνθρακες

Το 40-50% των θερμίδων που παίρνεις από τα σνακ σου πρέπει να προέρχονται από υδατάνθρακες. Προτίμησε υψηλούς σε ίνες υδατάνθρακες, όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, οι γλυκοπατάτες και η κολοκύθα.

Πρωτεϊνες

Το 10-20% των θερμίδων που παίρνεις από τα σνακ σου πρέπει να προέρχονται από πρωτεϊνες. Η πρωτεϊνη βοηθάει στο να νιώθεις πιο γεμάτη και πιο ικανοποιημένη.

Λιπαρά

Τα υγιεινά λιπαρά βοηθούν στο να νιώθεις γεμάτη. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι οι ποσότητες που θα φας.

Ζάχαρη

Καλό είναι η ζάχαρη που θα καταναλώνεις σε ένα σνακ σου να μην ξεπερνάει τα 10 γραμμάρια. Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι ή ζάχαρη είναι ότι πρέπει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να τρώνε τα δύο τους σνακ το ένα πριν το μεσημεριανό και το άλλο πριν το βραδινό. Ένας καλός κανόνας είναι να ξέρεις ότι πρέπει να τρως κάθε 2-3 ώρες έτσι ώστε να έχεις ένα πρόγραμμα. Να θυμάσαι πως δεν είναι κακό να πεινάς και λιγάκι στη διάρκεια της ημέρας σου αλλά το σνακ είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να μην παραφάς την ώρα των γευμάτων σου.

Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις σε ότι αφορά στα σνακ είναι ότι πρέπει να υπάρχει ποικιλία για να μην βαριέσαι και να τρως με μεγαλύτερο ενδιαφέρον το σνακ σου. Ένα άλλο λάθος που καλό είναι να μην κάνεις είναι να μην ξεχνάς να τρως σνακ ενώ τέλος να θυμάσαι πως είναι πολύ σημαντικό να μετράς τις θερμίδες σου και να μην καταναλώνεις σνακ που έχουν πάνω από 150 θερμίδες το καθένα. Διαφορετικά θα παχύνεις χωρίς να το καταλάβεις.

 

 

πηγη www.faysbook.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα