Τα ωραιότερα μέρη για ραντεβού στην Αθήνα!

Αυτές είναι οι αγαπημένες γωνιές της πόλης. Δείτε τις πιο ρομαντικά, τους αξίζει.

Δεν είναι θέμα ρομαντισμού. Ας τα ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα από την αρχή. Όσο κυνική κι αν είσαι μία βόλτα σε αυτές τις γωνιές της πόλης μπορεί να σε αναζωογονήσει, να σε κάνει να δεις τη ζωή με άλλο μάτι και τελικά να ερωτευθείς αυτές αλλά και το αγόρι που έχεις δίπλα σου.

Την αγαπάμε την Αθήνα, παρόλες τις άσχημες πλευρές της. Είναι μία πόλη με γοητεία που μόνο αν την περπατήσεις θα το καταλάβεις. Τα μικρά κρυμμένα μυστικά της δεν είναι γραμμένα σε κανένα τουριστικό οδηγό και εσύ μπορεία να τα ανακαλύψεις μόνο αν ''βουτήξεις'' μέσα της.

Οι μέρες αυτές αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία. Πάρε το αγόρι σου, τη σχέση σου, τον άνδρα σου, το σύντροφό σου, τον 'δεν ξέρω ακόμα τι συμβαίνει μεταξύ μας' και πηγαίνετε μία βόλτα. Όχι για ποτό, όχι καφέ, όχι για φαγητό. Σταθείτε ο ένας δίπλα στον άλλο και περπατήστε. Ενώστε τα χέρια σας, γελάστε, αφήστε τις σιωπές να σας παρασύρουν και απολαύστε το τοπίο.

Πλάκα

 

Έχει κάτι από τα παλιά, κάτι αρχοντικό, κάτι παραδοσιακό. Σου αφήνει μία γλύκα αυτή η γειτονιά ακόμη κι αν μένεις στα βόρεια ή τα νότια προάστια. Πολύχρωμα νεοκλασικά, στενά δρομάκια, μάρμαρα και καταπληκτικά μπαλκονάκια με βοκαμβίλιες. Νιώθεις γαλήνη παρά τις ορδές των τουριστών που ανεβοκατεβαίνουν τραβώντας φωτογραφίες. Ένα μαγικό σκηνικό δύο βήματα μακριά από την πολύβουη Συγγρού.

Αναφιώτικα

 

Αν δεν προλαβαίνετε να πεταχτείτε σε νησί τα Αναφιώτικα είναι εδώ για εσάς. Στενά δαιδαλώδη σοκάκια, λευκά νησιώτικα σπιτάκια χτισμένα ανάμεσα στους βράχους και η Ακρόπολη να δεσπόζει εκεί ψηλά. Στα μέσα του 19ου αιώνα κτίστες από την Ανάφη που είχαν έρθει στην Αθήνα για την κατασκευή του παλατιού του Όθωνα βρήκαν ελεύθερη γη κάτω από τη βορειοανατολική πλευρά του βράχου της Ακρόπολης. Ο Όθωνας παραχώρησε την περιοχή στην οποία είχαν ήδη εγκατασταθεί οι δύο πρώτες οικογένειες από την Ανάφη. Ανεβείτε και θαυμάστε την ομορφιά.

Μαρίνα Φλοίσβου

 

Πάμε μέχρι την παραλία. Ανέκαθεν το θαλασσινό τοπίο αποτελούσε μία ασφαλή επιλογή για ένα ρομαντικό ραντεβού. Τα νερά σε γαληνεύουν, σε κάνουν να ξεχαστείς και να παρασυρθείς στη δύναμη της στιγμής. Ο Φλοίσβος αν και διαθέτει μπαρ και καφετέριες για τρελό κέφι έχει κι αυτά τα καταπληκτικά σκαλάκια ένα βήμα πριν το νερό. Μία ζήλια με τα πλοία της μαρίνας θα σας πιάσει, αλλά ονειρευτείτε, δεν κάνει κακό.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου

 

Δεν υπάρχει πιο μυσταγωγικό σημείο στο κέντρο της πόλης. Το κυκλοφοριακό κομφούζιο χάθηκε δια μαγείας μετά την πεζοδρόμηση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Πλακόστρωτη, καταπράσινη και με θέα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο ωδείο του Ηρώδου του Αττικού σε μεταφέρουν σε μία άλλη Ελλάδα. Αν σας αρέσουν οι βόλτες με τα ποδήλατα, είναι ιδανικός.

Θησείο

 

Όχι στο δρόμο με τα μαγαζιά. Απομακρύνσου από εκεί και κάνε περίπατο στον πεζόδρομο του Αποστόλου Παύλου, φυσική συνέχεια της Αρεοπαγίτου. Σε κάθε πανσέληνο τα ζευγαράκια κατακλύζουν τα πεζούλια δίπλα στην παλιά αγορά και ζουν τον έρωτά τους. Λέτε να μην ξέρει η αυτή η καρδιά που πηγαίνει;

Λυκαβηττός

 

Όλη η Αθήνα στα πόδια σας. Ο Λυκαβηττός είναι το ψηλότερο σημείο του λεκανοπεδίου Αθηνών και υψώνεται στα 277 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και 227 μέτρα πάνω από την πόλη. Μπορείτε φτάσετε είτε με το τελεφερίκ, είτε με τα πόδια αν εκτός από ρομαντικοί είστε και αθλητικοί. Μία βραδινή βόλτα θα σας αποζημιώσει.

Καστέλλα

 

Συνοικία το όνειρο. Τα καταπληκτικά νεοκλασικά του σου τραβούν το βλέμμα και σε ταξιδεύουν. Ανηφορικά καλντερίμια και μπορντό μονοπάτια. Αυτά είναι τα δύο χαρακτηριστικά στοιχεία της Καστέλλας, Αμφιθεατρική θέα στη θάλασσα και όλα τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται να σας απασχολούν. Στη κορυφή του λόφου υπάρχει δεξαμενή νερού για την ύδρευση της πόλης και παλαιότερα η συνοικία ήταν γνωστή και ως "Συνοικία Δεξαμενής". Οι Πειραιώτες ονομάζουν Καστέλλα την ανατολική πλευρά του λόφου ενώ η δυτική πλευρά που βλέπει προς την πόλη ονομάζεται λόφος του Προφήτη Ηλία.

Πηγή: cosmo.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα