Η αληθινή ιστορία του "Χαρά αγνοείται" στο MEGA. Βίντεο

Η αλήθεια πίσω από την “ΧΑΡΑ αγνοείται” βρίσκεται στην εξαφάνιση και δολοφονία της 15χρονης Fernanda Fabiola Urzúa από την Χιλή που ζούσε στην Τενερίφη της Ισπανίας. Το  καλοκαίρι του 2007 η Fernanda εξαφανίστηκε με τον ίδιο τρόπο που έδειξε το σήριαλ του Mega για την Χαρά. Έφυγε από το σπίτι της και πήγε σε σπίτι φίλων.  Συνεννοήθηκε με τον πατέρα της ότι θα είχε επαφή μαζί του με το κινητό. Όμως δεν τον πήρε ποτέ τηλέφωνο. Και τότε άρχισε να ξετυλίγεται όλο το δράμα που έμελλε να έχει τραγικό τέλος.

Πάνω από 100 άτομα, απλοί κάτοικοι της Τενερίφης, συμμετείχαν στις έρευνες. Για μια εβδομάδα την έψαχναν και τελικά αφού βρήκαν το παπούτσι της και την ζώνη της, την βρήκαν θαμμένη νεκρή και κακοποιημένη σεξουαλικά από ένα 28χρονο Κολομβιανό. Όπως αποδείχτηκε, ο Κολομβιανός την βίασε και την δολοφόνησε με την βοήθεια συνεργού από την Ρουμανία.

Στην κηδεία της Fernanda παραβρέθηκε όλη η Τενερίφη και μάλιστα είχε συγκλονίσει τότε τα Ισπανικά ΜΜΕ. Η αστυνομία το είχε βάλει ως προσωπικό στοίχημα να βγάλει την άκρη του νήματος.

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία μιας οικογένειας της οποίας το παιδί εξαφανίζεται χωρίς κανένα ίχνος, η νέα σειρά του MEGA ταράζει τα νερά. Ποια η υπόθεση της σειράς «ΧΑΡΑ αγνοείται»;

Η οικογένεια Μάρκου είναι μια συνηθισμένη οικογένεια που ζει σε μια ήσυχη επαρχιακή πόλη. Η Ελένη (Μαρία Καβογιάννη) και ο Αντώνης Μάρκου (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) έχουν τρία παιδιά που υπεραγαπούν, τη Χαρά (Πατρίτσια Μιλίκ Περιστέρη) που ανυπομονεί να ενηλικιωθεί για να ακολουθήσει τα όνειρα της, τον Στέλιο (Ορέστης Τζιόβας) που βοηθά τον πατέρα του στην ταβέρνα αλλά ονειρεύεται να γίνει μουσικός και τη μικρή Σόνια (Λυδία Αλιάτη) που έχει μεγάλη αδυναμία στην αδελφή της. Η ζωή τους δε διαφέρει από των γειτόνων τους και τα καθημερινά προβλήματα αντιμετωπίζονται με αγάπη - ακόμα και τα καβγαδάκια με τη νεαρή κόρη τους, τη Χαρά.

Η εξαφάνιση

Μέχρι που την παραμονή των γενεθλίων της, η Χαρά, έχοντας εξασφαλίσει την πολυπόθητη άδεια από της γονείς της να μείνει έξω μέχρι αργά, εξαφανίζεται χωρίς κανένα ίχνος. Η οικογένειά της ζει μια τραγωδία. Οι μαρτυρίες για τη νύχτα της εξαφάνισής της είναι αντικρουόμενες και δεν οδηγούν πουθενά. Όλοι είναι πλέον ύποπτοι. Η εξαφάνιση της Χαράς γίνεται η αφορμή να βγουν στην επιφάνεια καλά κρυμμένα μυστικά και ψέματα κι οι αποκαλύψεις είναι τόσο δραματικές ώστε τα ερωτήματα γίνονται βασανιστικά: Πόσο καλά γνωρίζει μια οικογένεια το παιδί της; Και το κυριότερο: ποιο θα είναι το δραματικό ΤΕΛΟΣ της σειράς;

Η σειρά αποτελεί μεταφορά ξένου σεναρίου (η ξένη σειρά λεγόταν «Missing») και προβάλεται κάθε Τετάρτη στις 22:00. Η πρεμιέρα της έκανε μεγάλα νούμερα τηλεθέασης με μέσο όρο 35.6%.

Καμιά σχέση με την υπόθεση του Άλεξ

Πολλοί έσπευσαν να πουν πως η σειρά χρησιμοποιεί στοιχεία από την ελληνική υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Άλεξ στην Βέροια. Οι πρωταγωνιστές της σειράς Μαρία Καβογιάννη και Γερράσιμος Σκιαδαρέσης διέψευσαν όμως οτι κάτι τέτοιο ισχύει. «Η σειρά δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του μικρού Αλεξ, ούτε έχουν χρησιμοποιηθεί στοιχεία από την τραγική εξαφάνιση του μικρού αγοριού από τη Βέροια».

Οι πρωταγωνιστές δήλωσαν επίσης πως έχουν ζητηθεί από την παραγωγή συμβουλές από ειδικούς, όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού», προκειμένου να χειριστούν σωστά κάποια πράγματα. Είναι λεπτό το ζήτημα με τις εξαφανίσεις παιδιών στην χώρα μας, βλέπετε…

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα