Σουφλέ με ζυμαρικά, εύκολη συνταγή

Σουφλέ με ζυμαρικά

Υλικά
350 γραμμ. κοφτό μακαρονάκι ή πένες
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλ. τσαγ. ανθότυρο σε τρίμματα
2 μεγάλα αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
½ φλ. τσαγ. φρέσκο γάλα
1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένo
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φέτες ψωμί του τοστ

Εκτέλεση

1. Βουτυρώνουμε 4 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 5΄-6΄ και τα στραγγίζουμε καλά.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το 1½ φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι, το ανθότυρο και το σκόρδο. Προσθέτουμε ½ κ.γλ. αλάτι, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε την πάπρικα. Ρίχνουμε και τα ζυμαρικά.
3. Στο μπλέντερ χτυπάμε το ψωμί ώστε να αλεστεί καλά σε τρίμματα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ξαναχτυπάμε.
4. Ισομοιράζουμε το μίγμα στα ατομικά μπολάκια, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τέλος ισομοιράζουμε τα ψίχουλα.
5. Ψήνουμε σε μπεν μαρί φούρνου στους 180° για περίπου 20΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να σταθεροποιηθεί το μίγμα. Αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε το νοστιμότατο πιάτο στους καλεσμένους μας.

Καλή επιτυχία

 

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα