ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

Τα λαχανικά
*1 χοντρό κολοκυθάκι, σε φετάκια
*1 μέτρια μακριά μελιτζάνα, σε ρόδες
* 1 χοντρό καρότο, σε λεπτά φετάκια
*1 μέτριο κρεμμύδι, σε φέτες
*1 κόκκινη πιπεριά, σε φετάκια
*1 κίτρινη ή πράσινη πιπεριά, σε φετάκια

Για το ντρέσινγκ
*1/4 κούπας ελαιόλαδο
*1 κουταλάκι δεντρολίβανο l
*1 κουταλάκι θυμάρι
*1 κουταλάκι ξερό βασιλικό ή μαϊντανό
*1/2 κουταλάκι ρίγανη αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σπαγγέτι
*300 γραμμ. σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό
2 κουταλιές παρμεζάνα reggiano φιλέ
*3 κουταλιές ξίδι balsamico

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα βάζο με καλό κλείσιμο και χτυπήστε τα, να ανακατευτούν καλά. Αφήστε το λάδι να σταθεί 2 ώρες ή μέχρι την επομένη. Αλατίστε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και αφήστε τα να σταθούν 30΄. Ξεπλύντε τα καλά και στραγγίστε τα, να φύγει η περίσσεια του νερού. Αραδιάστε τα λαχανικά σε ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόχαρτο ελαφρώς λαδωμένο και περιχύστε τα με το αρωματισμένο λάδι. Ψήστε τα στους 230 βαθμούς Κελσίου 35΄. Βράστε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό με το λάδι. Στραγγίστε το καλά και αδειάστε το σε ζεστά πιάτα. Μοιράστε τα ψητά λαχανικά στα πιάτα. Πασπαλίστε τα με την παρμεζάνα και ραντίστε τα με ξίδι balsamico. Σερβίρετε αμέσως. Μην παραλείψετε να βγάλετε στο τραπέζι το μεγάλο μύλο πιπεριού, ώστε να πασπαλίσετε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι επάνω από τα λαχανικά, στα πιάτα.

Καλή επιτυχία!

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.



 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα