ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

4 μεγάλες μακριές και λεπτές μελιτζάνες
4 χοντρά κολοκυθάκια
4 πιπεριές Φλωρίνης
1/3 κούπας λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδιψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κιλό ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά ξίδι
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο
2 κουταλιές μαργαρίνη
1/2 κιλού λαζάνια
2½ κούπας τριμμένη γλυκιά, μαλακιά κεφαλογραβιέρα
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες, πασπαλίστε τες με λίγο αλάτι και αφήστε τες να σταθούν 1 ώρα. Ξεπλύνετέ τες με άφθονο νερό και στύψτε τες ελαφρά στις παλάμες σας, να φύγει η περίσσεια του νερού. Σκουπίστε τες καλά και τηγανίστε τες σε καυτό λάδι ώσπου να ροδίσουν. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο 2'-3', ώσπου να μαλακώσουν. Ρίξτε και ανακατέψτε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το ξίδι και το βασιλικό, ανακατέψτε και σιγοβράστε τη σάλτσα περίπου 20' μέχρι να δέσει. Βάλτε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό, 1-2 κουταλιές λάδι και όταν αρχίσει να βράζει ρίξτε μέσα τα λαζάνια σε δύο δόσεις και βράστε τα σκεπασμένα 5', ώσπου να μαλακώσουν. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σ' ένα μπολ με κρύο νερό, να κρυώσουν λίγο, ώστε να μπορείτε να τα πιάσετε με τα χέρια, να τα στραγγίσετε και να τα ακουμπήσετε σε βαμβακερές πετσέτες, να στεγνώσουν. Αλείψτε με λίγη μαργαρίνη ένα πυρίμαχο ορθογώνιο σκεύος και πασπαλίστε το με 1 κουταλιά φρυγανιά. Στρώστε μέσα λαζάνια. Αραδιάστε επάνω στα λαζάνια το 1/4 από τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πιπεριές, το 1/4 από τη σάλτσα και το 1/4 από το τυρί. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία 3 φορές ακόμη, τελειώνοντας με λαζάνια και τυρί. Ψήστε το φαγητό ακάλυπτο σε φούρνο 180 βαθμών Κελσίου, 50'. Αφήστε το να σταθεί 10', πριν το σερβίρετε, για να κόβεται όμορφα σε κομμάτια

Καλή επιτυχία .


<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα