Πατάτες ογκρατέν: Συνταγή και μυστικά

Πατάτες ογκρατέν: Συνταγή και μυστικά

Τα υλικά
1 κιλό πατάτες
10 φέτες ζαμπόν
200 γρ λαρδί κομμένο σε κυβάκια
700 ml  κρέμα γάλακτος
150 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα σε πούδρα
2 σκελίδες σκόρδου
50 γρ βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι,μοσχοκάρυδο
Διαδικασία


Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το λαρδί σ’ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Τρίβουμε το ταψί με το σκόρδο το οποίο βάζουμε στην κρέμα γάλακτος. Βουτυρώνουμε το ταψί,καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε στο ταψί τις πατάτες καιπασπαλίζουμε με πούδρα αμυγδαλόσκονης. Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε μια στρώση τυρί. Ρίχνουμε λίγη απο την κρέμα με το λαρδί. Συνεχίζουμε με μια στρώση ζαμπόν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικάσια (πατάτες, αμυγδαλόπουδρα, τυρί, ζαμπόν, τυρί, κρέμα γάλακτος). Τελειώνουμε με μια στρώση πατάτες. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με αμυγδαλόπουδρα. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα