ΓΕΜΙΣΤΑ - ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΓΕΜΙΣΤΑ - ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ

6 μεγάλες χοντρόκαρπες πιπεριές
6 μεγάλες τομάτες
2 μεγάλα χοντροκομμένα ναξιώτικα κρεμμύδια (περίπου 2 φλιτζάνια)
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
μισό φλιτζάνι ελαφρώς καβουρντισμένα κουκουνάρια
2/3 φλιτζανιού κορινθιακές σταφίδες
μισό φλιτζάνι κομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
μισό φλιτζάνι φρέσκος, κομμένος μαϊντανός
1/3 φλιτζανιού φρέσκος, κομμένος άνηθος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι μακρύκοκκο ρύζι (π.χ. μπασμάτι)
1 1/2 φλιτζάνια ψίχουλα από ψωμί
1 φλιτζάνι τρίμμα φέτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε το πάνω μέρος από τις πιπεριές και αφαιρείτε τους σπόρους με ένα κουτάλι, χωρίς να πετάξετε το κομμένο τμήμα της πιπεριάς. Το ίδιο κάνετε και με τις τομάτες βγάζοντας τους σπόρους και αφαιρώντας τη σάρκα τους με ένα κουταλάκι. Τη σάρκα αυτή, τη κόβετε κομματάκια και τη φυλάτε μαζί με το χυμό της τομάτας.

Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαζεύουν. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Βάζετε και το ρύζι και το αναμειγνύετε με το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Χύνετε μισό ποτήρι νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε το ρύζι σκεπάζοντάς το με το καπάκι, μέχρι να πιεί το ζουμί του.

Κατεβάζετε το ρύζι από τη φωτιά και το αναμειγνύετε με τη σάρκα και το ζουμί από τις τομάτες, τα μυρωδικά, τις σταφίδες και τα καρύδια προσθέτοντας όσο αλάτι και πιπέρι κρίνετε ότι χρειάζεται.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C και λαδώνετε κάπως ένα πυρίμαχο σκεύος. Γεμίζετε (όχι εντελώς) τις τομάτες και τις πιπεριές με το ρύζι και τις τοποθετείτε "αναπαυτικά" στο σκεύος περιχύνοντάς τις με 1 1/2 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύετε τα ψίχουλα και το τρίμμα της φέτας και βάζετε με ένα κουταλάκι από λίγο πάνω σε καθεμία από τις τοματοπιπεριές. Τις σκεπάζετε με τα "καπελάκια" τους και καλύπτετε χαλαρά το πυρίμαχο με λίγο αλουμινόχαρτο. Ψήνετε τα γεμιστά για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Πού και πού, ελέγχετε για να δείτε αν χρειάζεται να προσθέσετε κι άλλο νερό προκειμένου να μην σας ξεραθεί η γέμιση. Όταν τελειώσετε, βγάζετε το σκεύος από το φούρνο, αφήνετε τα γεμιστά να κρυώσουν και τα σερβίρετε είτε ζεστά είτε σε θερμοκρασία δωματίου

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

chef

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Λαχανικά

Διαβάστε ακόμα