ΜΠΡΙΑΜ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΡΙΑΜ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μακριές μελιτζάνες
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μπαλάκια ή κύβους
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε ρόδες
  • 2 μακριές πράσινες πιπεριές σε κομμάτια
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλώρινας σε κομμάτια
  • 6-8 μεγ άλα φρέσκα μανιτάρια
  • 1/4 της κούπας λάδι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια σε φετάκια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά) σε φετάκια
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια. Αλατίστε τα, χωριστά το καθένα, κι αφήστε τα να σταθούν 1-2 ώρες. Ξεπλύνετέ τα με νερό, στίψτε τα ελαφρά στις παλάμες σας, να φύγει η περ ίσσεια του νερού και τηγανίστε τα ελαφρά σε ζεστό λάδι. Τηγανίστε επίσης ελαφρά τις πατάτες, τα καρότα, τις πιπεριές και τα μανιτάρια ολόκληρα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε μέσα σ? κρεμμύδι και το σκόρδο, ώσπου να μαραθούν ελαφρά. Ρίξτε στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά, τις ντομάτες, τον πελτέ, το ξύδι, τη ζάχαρη, το μαϊντανό ή το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε και σιγοβράστε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο

ΠΗΓΗ:Οι συνταγές της γιαγιά Νίτσας

Καλή επιτυχία

 

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα