ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ

 περίπου 20 γεμιστά από ντομάτες πιπεριές και μελιτζάνες φλάσκες
1300 γρ κιμά
1 ποτηράκι ρύζι
λάδι όσο θέλετε (μην κολυμπάνε)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
λίγο τριμμένο τυρί και λίγη γαλέτα
Για την μπεσαμέλ
1,5 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές της σούπας φυτίνη
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες από την ψίχα τους (την οποία τρίβουμε στον τρίφτη)
Βάζουμε τον κιμά στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να πιεί το ζουμί του και μετά προσθέτω λίγο χυμό ντομάτας, λαδάκι και τον βράζω για λίγη ώρα. Όταν είναι σχεδόν έτοιμος προσθέτω το ρύζι, το κρεμμύδι και την ψίχα από τις πιπεριές, τις ντομάτες, και τις μελιτζάνες.
Ρίχνω σε μιά κατσαρόλα την φυτίνη και μόλις λιώσει, ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω. Αμέσως μετά ρίχνω και το γάλα και ανακατεύω μέχρι να πείξει η μπεσαμέλ.
Γεμίζω τις ντομάτες κλπ με το μείγμα του κιμά και από πάνω τα σκεπάζω με την μπεσαμέλ. Αφού τα σκεπάσω όλα ρίχνω το τυράκι και την γαλέτα πάνω από την μπεσαμέλ.
Βάζω τα γεμιστά σε ένα ταψί με λίγο λάδι και ντοματούλα χυμό και τα ψήνω σε μέτριο φούρνο (περίπου 150 βαθμούς κελσίου) για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αν θέλω προσθέτω ανάμεσα στα γεμιστά και λίγες πατατούλες κομμένες κυδωνάτες.

Καλή επιτυχία

 

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

 

madata.gr
Σχολιάστε το άρθρο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Λαχανικά

Διαβάστε ακόμα