ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

2/3 κούπας μαργαρίνη
1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 ψιλοκομμένο πράσο
1 καρότο ζουλιέν
1 μέτρια ντομάτα, χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, σε κομματάκια
1½ κούπας ρύζι Καρολίνα
½ κούπας λευκό ξηρό κρασί
3½ κούπας ζεστό ζωμό λαχανικών
2/3 κούπας τριμμένη γλυκιά κεφαλογραβιέρα ή φυτικό τυρί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα λιώστε τη μισή μαργαρίνη και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το πράσο, το καρότο και την ντομάτα, ώσπου να μαραθούν. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε το μαζί με τα σοταρισμένα λαχανικά. Ρίξτε το κρασί και ανακατέψτε επάνω σε δυνατή φωτιά 2' - 3', ώσπου να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώστε με φειδώ, προσέχοντας μήπως ο ζωμός που θα χρησιμοποιήσετε είναι ήδη αλμυρός. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών λίγο λίγο, ανακατεύοντας και περιμένοντας να απορροφηθεί αυτός που προσθέσατε, πριν ρίξετε άλλο στην κατσαρόλα. Συνεχίστε τη διαδικασία, ώσπου το ρύζι να μαλακώσει εξωτερικά αλλά να κρατάει εσωτερικά. Θα χρειαστεί 20' περίπου. Κατεβάστε το ριζότο από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε την υπόλοιπη μαργαρίνη και το τυρί. Σερβίρετέ το ζεστό

Καλή επιτυχία!

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα