Το σωστό πλύσιμο των λαχανικών

Είναι γνωστό ότι τα λαχανικά και τα φρούτα πρέπει ν πλένονται καλά, ειδικά μάλιστα αν πρόκειται να καταναλωθούν ωμά, αφού πρέπει να εξολοθρευτούν όλο τα βακτήρια και τα μικρόβια. Γνωρίζουμε όμως όλoι πιο είναι το σωστό πλύσιμο για τα λαχανικά μας;

Το μούλιασμα σε λεκάνη με νερό ή στο νεροχύτη συμβάλλει στην απώλεια υδατοδιαλυτών θρεπτικών συστατικών που έχουν κάποια λαχανικά (π.χ. μαρούλι, σπανάκι), ενώ παράλληλα υπάρχει ο κίνδυνος να μετακινηθούν τα μικρόβια και να πάνε ακόμα και σε μέρη όπου δεν υπήρχαν πριν.

Ο σωστός τρόπος πλυσίματος (χωρίς να έχει προηγηθεί μούλιασμα ή μετά το μούλιασμα) είναι το ξέπλυμα με άφθονο τρεχούμενο νερό. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο πλύσιμο και ξίδι, το οποίο δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον στο οποίο δεν μπορούν να ζήσουν συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα