Βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς

Βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς

Υλικά

500 γρ. βούτυρ

500 γρ. ζάχαρη

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κ.γλ. μπεικιν  πάουντερ

8 αυγά

200 γρ. φυστικόψιχα

200 γρ. αμυγδαλόψιχα

150 γρ. βερύκοκα ξερά σε κυβάκια

150 γρ. δαμάσκηνα ξερά σε κυβάκια

1 εμβαπτιζόμενο φακελάκι με κρόκο Κοζάνης και μέλι

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε σε 2 φλ. νερό καυτό ρόφημα  κρόκου Κοζάνης με μέλι χρησιμοποιώντας το φακελάκι. Ρίχνουμε το ρόφημα όπως είναι ζεστό σε ένα μπολ που έχουμε βάλει τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα. Τα αφήνουμε εκεί για ένα τέταρτο να ενυδατωθούν.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.  Προσθέτουμε το βούτυρο το οποίο έχουμε λιώσει. Ανακατεύουμε . Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι με το μπεικιν και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε και την φυστικόψιχα  όπως και τα ενυδατωμένα ξερά φρούτα με ½ φλ από το ρόφημα.

Ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι φούρνου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Μόλις κρυώσει λίγο το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και με φιλέ αμυγδάλου(προαιρετικά)

Καλή επιτυχία .


<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα