Χριστουγεννιάτικες Μαρέγκες

Συστατικά

150 γρ. ασπράδια αυγών

1 πρέζα αλάτι

150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

150 γρ. άχνη ζάχαρη

½ κ.γ. πράσινο χρώμα πάστα ζαχαροπλαστικής

½ κ.γ. κόκκινο χρώμα πάστα ζαχαροπλαστικής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μίξερ με το σύρμα ρίχνουμε 150 γρ. ασπράδια αυγών και 1 πρέζα αλάτι .

Χτυπάμε μέχρι που να αφρατέψουν

Προσθέτουμε σε δόσεις σιγά σιγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη.

Χτυπάμε για 8-10 λεπτά , μέχρι να αφρατέψει, να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και να γυαλίσει το μείγμα.

Όταν είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε και 150 γρ. άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα στο μίξερ.

Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 μπολ.

Για να γίνει πράσινη η μαρέγκα μας, προσθέτουμε ½ κ.γ. πράσινο χρώμα πάστα ζαχαροπλαστικής.

Για να γίνει κόκκινη η μαρέγκα μας, προσθέτουμε ½ κ.γ. κόκκινο χρώμα πάστα ζαχαροπλαστικής.

Έχουμε 3 κορνέ.

Στο ένα κορνέ βάζουμε τη μύτη με το αστεράκι.

Στο δεύτερο κάνουμε μία μικρή τρύπα.

Στο τρίτο κάνουμε μία μεγαλύτερη τρύπα.

Για τα σκουφάκια

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, παίρνουμε τη λευκή μαρέγκα και σχηματίζουμε κυκλικούς δίσκους. Από πάνω με την κόκκινη μαρέγκα ,δημιουργούμε ένα χωνί.

Από πάνω κάνουμε μία λευκή μπίλια με τη λευκή μαρέγκα.

Για τα δεντράκια

Με το κορνέ με την πράσινη μαρέγκα δημιουργούμε μαρέγκες σε σχήμα μικρού δέντρου.

Ψήνουμε τις μαρέγκες μας στους 90 βαθμούς για 1 ½ με 2 ώρες.

Χρησιμοποιούμε τις μαρέγκες για να διακοσμήσουμε τούρτες ή cupcakes!

Χοιρινό με κάστανα και μήλα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα