Λαχταριστές συνταγές για αφράτους κουραμπιέδες!

Αγαπάμε τις γιορτές για διάφορους λόγους. Για τον στολισμό, για το δέντρο, για την γαλοπούλα, για τα δώρα, για τον Άι Βασίλη και... για τους κουραμπιέδες! Μπορεί να τους ξέρουμε κλασικούς, με άχνη ζάχαρη από πάνω, μπορούμε όμως να φτιάξουμε κουραμπιέδες και με διαφορετικούς αλλά εξίσου νόστιμους τρόπους.

Κουραμπιέδες με λάδι

(φωτο: bemary.com)

Υλικά:

2 κούπες ελαιόλαδο
4-5 φλιτζ. αλεύρι
3 1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
2-3 βανίλιες
1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
Λίγο λεμόνι
Λίγο τσίπουρο

Εκτέλεση:

Xτυπάτε στο μίξερ το λεμόνι, το λάδι, τις βανίλιες και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη. Προσθέτετε τα αμύγδαλα (κατά προτίμηση μη ξεφλουδισμένα) και ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα ή με το χέρι σας.

Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή. Πλάθετε τους κουραμπιέδες σε σχήμα τελικού σίγμα ή σε ό,τι σχήμα θέλετε. Tους τοποθετείτε σε ταψιά που έχετε λαδώσει και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Mόλις τους βγάλετε από το φούρνο, τους αφήνετε να κρυώσουν λίγο, τους ραντίζετε με τσίπουρο και τους πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Συνταγή: womenonly.gr

Με ένα κλικ δείτε λαχταριστές συνταγές για αφράτους κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες με λουκούμι

Koυραμπιεδομπουκιές με βούτυρο

Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Μεθυσμένοι κουραμπιέδες

Πρωτότυπες συνταγές για τα πιο νόστιμα μελομακάρονα!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα