Χριστούγεννα και το έθιμο θέλει μελομακάρονα. Για όλες εσάς που βρίσκεστε σε δίαιτα σας προτείνουμε να φτιάξετε μόνες σας τα μελομακάρονα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.
Η συνταγή αυτή είναι νόστιμη και φυσικά χαμηλών λιπαρών
Υλικά:
Για τη ζύμη:
1/3 φλ. (100γρ.) ζάχαρη,
1 φλ. (220γρ.) λάδι,
1/3 φλ. (90γρ.) χυμό πορτοκαλιού,
2 κ.σ. (30γρ.) κονιάκ,
¼ κ.γλ. αλάτι,
2 2/3 φλ. (400γρ.) αλεύρι,
1/3κ.γλ. κανέλα με γαρίφαλα,
2κ.γλ. μπέικιν πάουτερ
Για το σιρόπι:
1/3 φλ. (100γρ.) μέλι,
1/2 φλ. νερό,
1 φλ. (50γρ.) υποκατάστατο ζάχαρης (σουκραλόζη),
1 κομματάκι κανέλα
Για γαρνίρισμα:
1/3 κ.γλ. κανέλα
1/2 φλ. (50γρ.) καρύδια ή αμύγδαλα (καλά αλεσμένα)