Χοιρινό στη γάστρα με κυδώνια και πατάτες

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ:

1 1/2 κιλό  χοιρινό (μπούτι) κομμένο σε μεγάλες μερίδες

3 κυδώνια

5 πατάτες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ΤΗΣ KNORR {BOUQUETGARNI}

Για τη μαρινάτα:

χυμός από 2 πορτοκάλια

χυμός από 1 λεμόνι

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

1/2 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη ή μπαχάρι σε σκόνη

1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι

αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε ένα σκεύος. Αλατοπιπερώνουμε και ταμπονάρουμε με τον κόλιανδρο και το θυμάρι. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μέλι. Σκεπάζουμε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες. Το κρέας όσο πιο πολλές ώρες μαριναριστεί τόσο πιο γευστικό θα γίνει.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Καθαρίζουμε τα κυδώνια, αφαιρούμε τα σκληρά μέρη του κέντρου και τα κόβουμε σε 6-8 κομμάτια. Στη συνέχεια στρώνουμε τις πατάτες και τα κυδώνια στη γάστρα ή σε βαθύ ταψί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με θυμάρι και κόλιανδρο. Από πάνω τοποθετούμε το μαριναρισμένο κρέας και περιχύνουμε με τα υγρά της μαρινάτας.

Ψήνουμε το φαγητό χωρίς καπάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Κατόπιν σκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 1/2 ώρα.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα