ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ

ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 200 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
  • 100γρ. βιταμ
  • 2 καθαρισμένα και κομμένα ξυνόληλο
  • 1 καθαρισμένη κομμένη σε κύβους πατάτα
  • αλάτι και πιπερι καγιέν
  • 2 ψιλοκομμένα πράσα
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 σκελίδα ψιλοκομμένοσκόρδο
  • 200 γρ. φακές
  • 1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 κύβο μυρωδικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζετε τις φακές σε κατσαρόλα, τις σκεπάζετε με νερό, τις βράζετε 5 λεπτά και τις σουρώνετε.

 

Βάζετε στην κατσαρόλα τα πράσα, τα ξινόμηλα, την πατάτα, ρίχνετε 1 φλιτζανάκι νερό και τα αφήνετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να μαραθούν. Όταν μαραθούν ρίχνετε 50 γρ. ΒΙΤΑΜ και τα σωτάρετε. Προσθέτετε τις φακές, το σκόρδο, ανακατεύετε και ρίχνετε και το κρασί. Προσθέτετε 3 φλιτζάνια νερό, το μαϊντανό, τον κύβο και τα αφήνετε να σιγοβράσουν 1 ώρα περίπου

Σωτάρετε το μπέικον και το ζαμπόν σε τηγάνι με αντικολλητική επένδυση και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με τις φακές μαζί με το υπόλοιπο βιτάμ. Αφήνετε το φαγητό να βράσει ½ ώρα ακόμη, ρίχνετε τη ρίγανη, το πιπέρι καγιέν, αλάτι, πιπέρι και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία .


<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα