ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρότους
  • 1/4 κούπας λάδι
  • 1 κούπα ψιλοκομμένα, φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
  • 1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού
  •  

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

    Πλύντε τα μανιτάρια και σκουπίστε τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόψτε τα σε κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν. Ρίξτε τα κρεμμυδάκια και συνεχίστε 3' ακόμη το σοτάρισμα. Προσθέστε το άνηθο, το μαϊντανό, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Όταν η σούπα φτάσει στο σημείο βρασμού, ρίξτε το ρύζι. Σκεπάστε και σιγοβράστε 20', ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το ρύζι. Σ' ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό, ρίξτε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας. Αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάστε την από τη φωτιά. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, πασπαλισμένη με φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Καλή επιτυχία .


    << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

     

     

     

    Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

    Δείτε ακόμα