Μηλόπιτα εύκολη με φύλλο κρούστας

Μηλόπιτα με καρύδα σε φύλλο κρούστας

Υλικά για ένα ταψί 32 εκ.

4-6 φύλλα κρούστας

4 μεγάλα μήλα σε κυβάκια

2 κ.σ χυμό λεμονιού

4 κ.σ τριμμένη καρύδα

100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει  μόνο του

1 κ.σ μπεικιν πάουντερ

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. μαργαρίνη και 50 για το άλειμμα των φύλλων

3 αυγά

100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

150 γρ. αμυγδαλόψιχα σε πούδρα

Για τη διακόσμηση : άχνη, κανέλα

Διαδικασία

Αλείφουμε το ταψί με λιωμένη μαργαρίνη και στρώνουμε τα φύλλα. Φροντίζουμε ενδιάμεσα να αλείφουμε με λιωμένη μαργαρίνη.

Βάζουμε τα κυβάκια μήλου σε ένα μεγάλο μπολ και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε. προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη για 2-3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν αφράτο μίγμα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά, το σιμιγδάλι και τη σκόνη αμυγδάλου. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν σε ένα μπολάκι τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα. Προσθέτουμε και τα σποράκια βανίλιας. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά. Κατόπιν βάζουμε και τα μήλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στη στρώση από τα φύλλα και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά. Την βγάζουμε από το φούρνο και όταν κρυώσει τη ξεφορμάρουμε και την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα