ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

12 Ιουλίου 2007 | 00:0010350 α- α+

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1 ματσάκι άνιθο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 αυγά
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1/2 κιλό φύλλο
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
    -Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)
    -Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό
    -Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι
    -Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα
    -Προσθέτε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε
    -Λιώνετε το βούτυρο
    -Βουτυρώνετε το ταψί
    -Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
    -Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
    -Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
    -Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
    -Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα
    -Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
    -Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

    << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

    .

     

    chef

    Ροή Ειδήσεων