Πασχαλινή μακαρονόπιτα της Αργυρώς

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλα Κρούστας "πολίτικο" alfa
  • 500 γραμμ. πένες
  • 1 ½ φλιτζάνι τρίμματα φέτας
  • 1 ½ φλιτζάνι τρίμματα φρέσκια μυζήθρα
  • 1 ½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 1 ½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 5 μεγάλα αυγά
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ενώνουμε το λιωμένο βούτυρο και το λάδι σε μπωλ. Βάζουμε όλα τα τυριά σε μπωλ.

Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο (κρατάμε 1 φλυτζάνι).

Βράζουμε τις πένες, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στα αυγά.

Λαδώνουμε το ταψί της κουζίνας. Απλώνουμε ακτινωτά 5-6 φύλλα βουτυρωμένα, αδειάζουμε το μισό μείγμα μακαρόνια – αυγά, πασπαλίζουμε τα μισά τυριά. Στρώνουμε 2 φύλλα βουτυρωμένα, στρώνουμε τα υπόλοιπα τυριά, τα υπόλοιπα μακαρόνια και το μείγμα αυγών. Καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το μείγμα αυγών που έχουμε κρατήσει. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο – ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπου μία ώρα, να φουσκώσει και να ροδίσει καλά. Τρώγεται ζεστή.

Extra tips επιτυχίας:
Αν αφήσουμε την πίτα να μείνει για 30’ και να ρουφήξουν τα φύλλα και να μουλιάσουν, η μακαρονόπιτα θα γίνει τέλεια.

H συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή ΠρωινόΑΝΤ1 στις 27/3/2012.

www.argiro.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα