Πρωτότυπες με πίτες που πρέπει να δοκιμάσετε

Η πίτα είναι κλασικό φαγητό στο τραπέζι μας. Με τυρί ή με διάφορα χόρτα αποτελεί μια συχνή επιλογή για σνακ ή ακόμη και για κυρίως πιάτο, με τη συνοδεία μιας σαλάτας. Οι συνταγές που προτείνουμε ξεφεύγουν από τους παραδοσιακούς συνδυασμούς, αλλά σίγουρα διατηρούν τη νοστιμάδα και την αυθεντικότητά τους.

 

Κρεατόπιτα χωριάτικη με μοσχαράκι

Υλικά :

1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος
1/3 φλ. του τσαγιού βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κοφτή αλεύρι
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 κ.γ. κοφτά αλάτι
2 μέτριες πατάτες
Μαϊντανός
Πιπέρι
1/2 φλ. τσ. αρακά
2 μέτριες ντομάτες

Για το φύλλο
3 κ.σ. λάδι
6 κ.σ. νερό
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1/2 φλ. τσ. μαλακό βούτυρο

Εκτέλεση:

Κόβετε το κρέας σε μικρά κομματάκια. Σοτάρετε το κρέας με το βούτυρο, το κρεμμύδι, το καρότο για λίγα λεπτά. Προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και λίγο μαϊντανό. Ρίχνετε 1 φλ. νερό ζεστό και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει για μισή ώρα. Μετά ρίχνετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, τον αρακά και τις ντομάτες κομμένες κομμάτια, αφού πρώτα τις ξεφλουδίσετε.

Βράζετε για μισή ώρα ακόμα ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αφήνετε την γέμιση να κρυώσει και ετοιμάζετε το φύλλο. Ανακατώνετε το λάδι, το νερό, τα αυγά και το αλάτι. Ρίχνετε το αλεύρι και ζυμώνετε την ζύμη μέχρι να γίνει λεία και να αποκτήσει ελαστικότητα. Την αφήνετε σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος για μισή ώρα. Χωρίζετε την ζύμη σε 8 πολύ λεπτά φύλλα. Βουτυρώνετε ένα ταψί.

Αλείφετε τα 3 φύλλα με το βούτυρο και βάζετε επάνω το τέταρτο φύλλο, έτσι ώστε να σκεπάσει τα τοιχώματα του ταψιού. Απλώνετε μέσα το μίγμα του κρέατος. Με τον ίδιο τρόπο τοποθετείτε και τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, ρίχνετε το βούτυρο που περίσσεψε και ψήνετε στο φούρνο.

Διαβάστε εδώ περισσότερες συνταγές για νόστιμες και πρωτότυπες πίτες

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα