ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ

29 Μαρτίου 2010 | 09:008507 α- α+

Κουλουράκια πασχαλινά

250 γρ. Βούτυρο LURPAK

300 γρ.ζάχαρη

150 γρ. γάλα

3 ολόκληρα αυγά

3 κρόκοι αυγών

2 βανίλιες

2 κ. γλ αμμωνία

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επάλειψη:

2 κρόκοι αυγών και  1 κ.σ γά

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε τις βανίλιες . διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και το προσθέτουμε στο μίγμα.

Χτυπάμε για λίγο ακόμη στο μίξερ ή με ένα αυγοδάρτη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι στο μίγμα και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματώσουμε όλο το αλεύρι στο μίγμα.

Θα αποχτήσουμε έτσι μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε κουλουράκια , τα αλείφουμε με το μίγμα κρόκοι –γάλα και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου που το έχουμε στρώσει με αντικολητικό χαρτί κουζίνας

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά .

Τσουρέκια Πασχαλινά, Πασχαλινές συνταγές

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

Προετοιμασία για Μαγειρίτσα: Παραδοσιακή και εναλλακτική

 

-
Σχολιάστε το άρθρο:

Ροή Ειδήσεων