Κουλούρια Πασχαλινά: Πασχαλινές συνταγές

Κουλούρια Πασχαλινά Αμμωνίας

ΥΛΙΚΑ
14 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουταλάκια αμμωνία
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 βιτάμ μεγάλο
1 φλιτζάνι γάλα
1 βανίλια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε τα ταψάκια. Κοσκινίζετε το αλεύρι και χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη. Ρίχνετε το βούτυρο στο μείγμα. Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία. Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα με τη ζάχαρη. Τέλος ρίχνετε το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή.
Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε. Τα τοποθετείτε στο ταψί και τα ψήνετε για 20-30 λεπτά.

Καλή επιτυχία

 

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Κουλουράκια Πασχαλινά
ΥΛΙΚΑ
•   7 κούπες αλεύρι
•   3 κούπες ζάχαρη
•  4 αυγά
•  1 κούπα γάλα
•  1 φλιτζανάκι χυμό πορτοκαλιού
•  1 βανίλια
•  1/2 κουταλιά αλάτι
•  2 κουταλιές αμμωνία
•  1-2 κροκκάδια αραιωμένα με λίγο νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και χτυπάμε προσθέτοντας λίγη-λίγη τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη βανίλια.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε ανακατεύοντας την αμμωνία και το αλάτι και τέλος τον χυμό.
Ρίχνουμε στο μίγμα που έχουμε στο μίξερ, εναλλάξ, λίγο-λίγο από το μίγμα με το αλεύρι και λίγο-λίγο από το μίγμα με το γάλα, μέχρι να ενσωματωθούν όλα.
Με τη ζύμη που φτιάξαμε, πλάθουμε κορδονάκια και τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε .
Τα τοποθετούμε στο ταψί, απομακρυσμένα το ένα από το άλλο, γιατί η ζύμη θα φουσκώσει.
Τα αλείφουμε από πάνω με το κροκκάδι, για να ροδίσουν. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20'.

Καλή επιτυχία

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα