ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 Αυγά
  • 150 γρ. Βούτυρο γάλακτος
  • 3 φακελάκια Βανίλιες
  • 3 κουτ. γλ. ανθρακική αμμωνία
  • 400 γρ. Ζάχαρη
  • γάλα
  • 1 Αυγό για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το αλεύρι σε μπολ. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ρίχνετε στο αλεύρι. Τρίβετε με τα δάχτυλα σας το αλεύρι με το βούτυρο. Σε μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Σε λίγο γάλα (1 φλ. του καφέ) διαλύετε την αμμωνία με τη βανίλια.

Αρχίζετε να ρίχνετε στο αλεύρι λίγο-λίγο από τα 3 μίγματα (κρόκοι, μαρέγκα και γάλα) ανακατεύοντας. Ζυμώνετε, προσθέτοντας λίγο ακόμα γάλα -αν χρειάζεται-, να γίνει αφράτη ζύμη και να μην κολλάει στα δάχτυλα. Πλάθετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, αλείφετε με αυγό και βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι σε απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί φουσκώνουν πολύ. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

δείτε περισσότερες ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ- ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΜΜΩΝΙΑΣ

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΦΡΑΤΑ

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ

ΜΕΛΙΤΙΝΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα